Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar na Iblerovom trgu objavio je kandidaturu za predsjednika SDP-a Hrvatske. No kandidaturu nije predao jer – nema potpisa!

Željko Kolar pod svaku cijenu želi prezeti vodstvo SDP-a. Uvjeren je da će u tome uspjeti te da će se, kako je rekao, ‘sljedeći puta vratiti na Iblerov trg kao novi predsjednik stranke’.

Ide, a nema potporu

Teško. Prvo će se morati vratiti kako bi predao kandidaturu za koju još uvijek nije skupio potpise. Njegov protukandidat Peđa Grbin kandidaturu s 1381 potpisom predao je nešto prije no što je Kolar imao konferenciju za novinare.

Kolar je pričao gotovo 25 minuta. I već u samoj najavi kandidature ili, kako je rekao ‘izjavljujem svoju kandidaturu’, nesvjesno je priznao kako baš i nema stranačku podršku.

Kolar tvrdi da je stanje u zagorskom SDP-u odlično iako su njegovi odnosi s Hajdašem ‘zamrznuti’, a u kandidaturu je krenuo bez službene potpore zagorske organizacije i bez dogovora s članstvom (Photo: Josip Regovic/PIXSELL)

– Stranačke kolege kažu da je moja najveća slabost moje formalno obrazovanje. Ponosan sam na svoje 22 godine rada u geodetskoj struci i 17 godina rada kao sudski vještak. Ponosan sam na sve svoje dosadašnje učinke i na sve što sam postigao, što kao gradonačelnik Klanjca, što kao župan. U dva mandata sam radio na brojnim uspješnim projektima koji su dokazali svoje rezultate. Predani trud i rad nastavit ću i dalje slušajući naše SDP-ovke i SDP-ovce u zajedničkom cilju izgradnje nove stranke –  rekao je Kolar koji ne govori niti jedan strani jezik a ni hrvatski mu, kako se može čuti u javnim nastupima, ne ide baš najbolje.

‘Bez mene nema SDP-a’

– Odluka nije ishitrena, nije donesena preko noći i duboko je promišljena. Nakon izbora su me kontaktirali na desetke stranačkih kolega iz svih krajeva Hrvatske. Okidač je bio kada sam shvatio da stranku možemo vratiti na noge, ali da to neće biti moguće bez mojeg aktivnog angažmana, da budem lider i da vodim – samouvjeren je Kolar.

– U ovom trenutku se smatram više nego sposobnim i spremnim voditi SDP – dodao je.

Kolar, formalno, za kandidaturu nema potporu niti u matičnoj organizaciji u Zagorju. Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik zagorskog SDP-a, već je ranije najavio da svoju podršku daje Peđi Grbinu, a mišljenje nije promijenio.

– Da, podržat ću Peđu Grbina za predsjednika – potvrdio nam je Hajdaš.