Ministarstvo unutarnjih poslova za prvašiće je pripremilo preventivno-edukativni video ‘Poštujte naše znakove’ u kojem ih virtualni policajci Mario i Ante podučavaju ponašanju u prometu

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa više od 38.000 prvašića koji su po prvi puta postali samostalni sudionici u prometu.

Virtualni policajci

Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija.

Svaki će prvašić, kroz preventivno-edukativni video Poštujte naše znakove, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznat će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima.

Pokraj škola – pravi policajci

U zonama oko škola i dalje će za sigurnost naših prvašića brinuti stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu.

– Dragi roditelji, djeca i mladi uče od starijih, oponašaju vas u svemu, pa tako i u prometu. Budite im primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu. Dragi vozači, poštujte prometne propise. Posebno oprezni budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca – poručuju iz MUP-a.