Zagorski SDP potpisao je koalicijski sporazum sa HSS-om i HSU-om s kojima će sa zajedničkom listom na izbore za Županijsku skupštinu

Sporazum su potpisali predsjednik Županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, koordinator za ŽO HSS-a Dražen Čvek i predsjednik Županijske organizacije HSU-a Josip Kovačić. U društvu nije bilo HNS-a. S njima ovaj put SDP nije želio u utrku, ali je namamio HSS koji je, pak, do sada koalirao s HDZ-om.

HNS ide samostalno

– Procijenili su da im HNS više ne treba. Mi ćemo na izbore sami – komentirao nam je Anđelko Ferek Jambrek (HNS), aktualni zamjenik župana, još uvijek lijeva ruka Željku Kolaru (SDP).

Predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić za ‘izbacivanje’ HNS-a je komentirao da je ‘stalna samo mijena’, bez puno pojašnjavanja.

– Da je HNS s nama u koaliciji, onda bi vjerojatno bio na potpisivanju. Zaključili smo koalicijski sporazum, ovo su tri političke stranke koje izlaze zajedno na izbore u Krapinsko – zagorskoj županiji – kratko se osvrnuo Hajdaš i dodao da će na listi, za koju tvrdi da je najbolja u županiji, biti i nezavisnih kandidata.

Okupacija u 24 sekunde

– Imamo dugogodišnju suradnju i s HSU-om i s HSS-om, ponekad političku, a ponekad i programsku i naši pregovori su trajali točno 24 sekunde. Zašto? Zato što imamo povjerenje, sličan pogled na razvoj županije i vrlo smo se brzo usuglasili tko su naši zajednički kandidati za župana i njegovu zamjenicu – rekao je Hajdaš Dončić.

Kandidat za župana je Željko Kolar, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu Jasna Petek, Kolarova desna ruka, njegova aktualna zamjenica.

HSS se za bratstvo s SDP-om odlučio jer, kako je rekao Dražen Čvek, smatraju da su Kolar i Petek u proteklom mandatu uspješno vodili Krapinsko – zagorsku županiju. Kovačić je, pak, rekao da je HSU i do sada bio zadovoljan u braku s SDP-om, pa se nada da će tako biti i dalje.