Uređenje okoliša, balkona, prozora i tradicijskih cvjetnjaka na području Zaboka i ove su godine u fokusu Eko patrole

Odbor za ekologiju Grada Zaboka tradicionalno već 27. godinu dodijelit će priznanja i nagrade najuspješnijima u sklopu manifestacije Zlatna jesen zabočka.

Ekološki i tradicionalno

Početkom srpnja obišli su cijeli grad, a posebnu su pozornost posvetili ekološkom i tradicionalnom uređenju i očuvanju okoliša.

– Uz dužnu zahvalu i čestitke svima, koji su na bilo koji način doprinijeli ljepšem i čistijem Zaboku, Odbor za ekologiju dodijelit će priznanja i poklon bonove, a nagrađeni će potom u Kulturno-edukativnom vrtu reGARDEN zasaditi maćuhice – najavila je Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Odbora za ekologiju.

Dodjela nagrada i priznanja bit će u četvrtak 17. rujna 17.30 sati u Vrtu reGARDEN. Na manifestaciji sudjeluje i glazbeni odjel Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (ŠUDIGO).

Ovogodišnji laureati za najljepše okućnice, vrtove, balkone i okoliš su Danica Jurinec, Andreja Gregurić, Jadranka Ivanek, Jasminka Kovarik, Marija Kušan, Mirjana Goluban, Valerija Telišman, Ružica Vrančić, Marica Sinković, Mirjana Tisanić, Elizabeta Bakran, Dragana Papišta, Željka Harapin, Martina Hrestak, Mirjana Šivalec, Sanja Sinković, Ana Roginić, Božena Očić, Filip Martinić, Dalibor Šivalec i Mirela Vešligaj.