Nezavisni kandidat za načelnika Novog Golubovca Darko Gorski na lokalne izbore izlazi uz podršku HNS-a

Potaknut nezadovoljstvom mještana kao i osobnim razočarenjem nečinjenja političke vlasti u općini, Gorski je odlučio objaviti svoju kandidaturu i iskustvom, znanjem i konkretnim programom promijeniti stanje u Novom Golubovcu kako bi ta općina postala poželjno mjesto za život i rad svih generacija.

Program poticanja i razvoja

– Svjedoci smo da Novi Golubovec iz dana u dan propada. Golubovec se nekad dičio željezničkom prugom, termoelektranom, kino dvoranom i jakom metalnom industrijom, a danas ti prostori zjape prazni. Mladi odlaze jer ovdje ne vide perspektivu ni budućnost, a ni stariji mještani nemaju zadovoljavajuće sadržaje. Zato sam odlučio da pokrenemo našu općinu u smjeru razvoja i napretka i pozicioniramo je na mjesto koje joj pripada – poručio je Darko Gorski.

Svoj program Gorski temelji na poticanju i razvoju gospodarskih aktivnosti, posebno malog i srednjeg poduzetništva i razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji bi zajedno uz turističku ponudu temeljenu na bogatoj povijesnoj i kulturnoj baštini, trebali biti nosioci razvoja općine.

– Općina mora postati stvarni servis građanima i efikasnošću, transparentnošću i učinkovitošću jednako dostupna svima – istaknuo je Gorski, a kao prioritetni način ulaganja u razvoj općine vidi u potencijalima europskih fondova.

Standardi kvalitetnog života

Upravo ta sredstva, rekao je, trebaju se iskoristiti u daljnju rekonstrukciju komunalne i cestovne infrastrukture kako bi se udovoljilo svim standardima kvalitetnog življenja u sredini kao što je Novi Golubovec.

Podršku kandidaturi Darka Gorskog za načelnika Općine dalo je i Predsjedništvo Županijske organizacije HNS-a.

– Mladi ljudi koji žele život u svojim sredinama promijeniti na bolje, koji su spremni svoje znanje i iskustvo usmjeriti na razvoj svojih gradova i općina i koji promišljaju napredne ideje za bolji život, imat će uvijek podršku HNS-a – zaključio je predsjednik Županijske organizacije Robert Šplajt.