Ivica Kupinić (31), predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, kandidat je za gradonačelnika Donje Stubice 

Kupinić je mag. ing. drvne tehnologije s iskustvom rada u privatnom sektoru, obiteljskom obrtu, trenutno zaposlen u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Upućen u EU fondove

S obzirom na rad u Agenciji za plaćanja, kaže, dobro je upućen u njezin cjelokupan djelokrug, odnosno u mogućnosti povlačenja europskih sredstava koja su u današnje vrijeme vrlo bitan čimbenik razvoja jedinica lokalne samouprave.

– Imam snage, volje i želje raditi i boriti se za projekte pomoću kojih možemo naš mali grad učiniti još ljepšim mjestom za život – rekao je Ivica Kupinić.

Poručio je da je najvažniji projekt u narednom razdoblju, koji se planira realizirati u suradnji s Vladom, izgradnja stubičke obilaznice.

Kandidat za župana Ernest Svažić (lijevo) Kupinićev je program ocijenio ambicioznim, ali ostvarivim (Foto: HDZ)

– Gledano sa svih aspekata, prije svega gospodarskog i turističkog, taj projekt je od iznimnog značaja, kako za Donju Stubicu tako i za cijelo Zagorje. Poseban naglasak stavljamo i na obiteljsku i socijalnu politiku, odnosno stvaranje povoljnog društvenog okruženja i poboljšanja položaja socijalno osjetljivih skupina – izjavio je Kupinić prilikom predstavljanja kandidature.

Jednako za sve

Najavio je, ukoliko HDZ osvoji vlast, da će povećati naknade za rođenje djeteta i smanjiti prirez. Konačni mu je cilj ravnomjeran razvoj Donje Stubice i jednake mogućnosti kvalitete i standarda života svima, bez obzira u kojem dijelu grada žive.

Podršku Kupiniću dala je i Županijska organizacija stranke čiji v. d. predsjednika i kandidat za župana Ernest Svažić kaže da mu je program ambiciozan, ali ostvariv.

Ivica Kupinić podršku je dobio od Gradskog odbora, ali i Županijske organizacije stranke (Foto: HDZ)

– Riječ je o osobi s vrlo vrijednim iskustvom za period koji je pred nama, a on će biti obilježen povlačenjem sredstava iz Europskih fondova. Na ovom području nema kompetentnije osobe od Ivice Kupinića, koji će tako u Donjoj Stubici realizirati vrijedne projekte – komentirao je Ernest Svažić.