Mario Herak kandidat je za načelnika Općine Radoboj na listi Hrvatske demokratske zajednice

Herak je član HDZ-a od 2008., a posljednjih osam godina obavlja dužnost općinskog vijećnika. Diplomirao je na Specijalističkom diplomskom stručnom studiju – specijalizacija graditeljstvo Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Zaposlen je privatnoj tvrtki u kojoj obavlja poslove stručnog nadzora, odnosno projektiranja.

Industrijska zona, dom za starije

Na predstavljanju kandidature Herak je istaknuo da se na ovaj korak odlučio jer je shvatio da mu se pruža prilika raditi nešto što će biti na korist svim njegovim sumještanima. Kao vijećnik se zalagao za bolje i kvalitetnije donošenje odluka za dobrobit mještana. Program s kojim ide na izbore, kaže, opsežan je i kvalitetan, prilagođen svim mještanima.

Posebnu pozornost, ističe, u programu je HDZ posvetio poboljšanju gospodarstva kroz otvaranje radnih mjesta, a fokus će staviti i na pomoć obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, te pokretanju industrijske zone ‘Brod’.

Mario Herak zaposlen je u privatnoj tvrtki u kojoj radi na poslovima stručnog nadzora, odnosno projektiranja

– Provodit ćemo mjere vezane uz pronatalitetnu politiku kako bismo pomogli mladim obiteljima i obiteljima s više djece. Po zaseocima ćemo napraviti manja dječja igrališta. Nećemo zaboraviti ni naše starije građane i planiramo u što kraćem roku izgraditi dom za njihov smještaj – najavio je kandidat za načelnika Radoboja.

Dodao je da će sa svojim mladim i sposobnim timom ostvariti dobru suradnju s budućim županom i ministarstvima u Vladi te učiniti općinu Radoboj ugodnim i poželjnim mjestom za život.

Jaka stranačka podrška

Podršku Heraku na predstavljanje kandidature došli su dati i Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine i Ernest Svažić, HDZ-ov kandidat za župana i aktualni načelnik Krapinskih Toplica. Svažić je rekao kako ne sumnja da je ‘mladi stručnjak Herak najbolje rješenje za Radoboj’.

– Herak je profil mladog, obrazovanog političara kojem neće biti problem intenzivna suradnja sa svim razinama vlasti s ciljem prosperiteta općine. Kao diplomirani inženjer građevine, s iskustvom praćenja realizacije mnogih javnih projekata, sigurno će znati dati pravi obol projektima za Radoboj. Mario svojim primjerom pokazuje da vrijedi ostati na zagorskim bregima i boriti se za boljitak svog kraja – izjavio je Svažić.

HDZ-ov kandidat za župana Ernest Svažić kaže da je Herak profil mladog, obrazovanog političara kojem neće biti problem intenzivna suradnja sa svim razinama vlasti

I Gregurović, koji ulazi u borbu za treći mandat gradonačelnika, vjeruje da je Herak kandidat koji može donijeti općini dodatan iskorak u njenom razvoju.

– Dosta toga je napravljeno i mislim da upravo naš kandidat i lista koju će HDZ u Radoboju ponuditi svojim sugrađanima može napraviti taj jedan dodatni iskorak, da Radoboj procvjeta i da postane onakav kakav bi trebao biti – rekao je Zoran Gregurović.