Aktualni načelnik Robert Šplajt u Kumrovcu je najavio planove za novi četverogodišnji mandat. Prioritet je gradnja POS-ovih stanova

Uvjeren je kako će mještani općine na izborima prepoznati njegov dosadašnji rad i projekte koje je odradio te mu dati glas kako bi u iduće četiri godine dovršio započeto, ali i započeo nove, već ‘zacrtane’ projekte.

Stanovi i bazeni

U četiri godine mandata, kako je rekao, milijuni kuna slili su se u Kumrovec, odradile male, ali i velike stvari. Izdvojio je Lončarov put, vrijedan sedam milijuna kuna, koji je realiziran u 2019. i čeka uporabnu dozvolu, obnovu Dječjeg vrtića u koji je investirano više od milijun kuna, Školu za život koja je u Kumrovec stigla među prvima u Hrvatskoj, projekt izgradnje kanalizacije u naseljima Risvica i Malo Brezje vrijedan više od sedam milijuna kuna, sanaciju devet klizišta, stavljanje u funkciju Centra za posjetitelje

– Doista smo se trudili da naša općina bude ljepša i bolja. I dalje ćemo se truditi, pred nama su još veliki projekti, poput izgradnje POS-ovih stanova, općinskih bazena, gdje smo pred završetkom idejnog projekta, tu su i ljetnikovci i staze u šumi Dubrava kao i pitanje nogometnog kampa koji smo započeli i tražimo privatnog investitora – nabrojio je Robert Šplajt planove za budućnost.

Investitori su tu. Ali i COVID

Tu je i pitanje državne imovine. Kompleks stadiona Razvor, koji se prostire na 156 tisuća četvornih metara, 2019. je Općina uspjela vratiti u svoje vlasništvo. No, tu su još i Politička škola i Znanstveno – studijski centar.

– Imamo zainteresirane investitore za ulaganje u te velike projekte. Zbog virusa COVID-19 to je sve malo usporeno, ali se nadamo da ćemo sve to u ovoj i idućoj godini realizirati i staviti u turističku funkciju. Naravno, to bi donijelo i nova zapošljavanja u tom sektoru – najavio je Šplajt.

Robert Šplajt kaže da investitori za Političku školu i Spomen dom postoje (Foto: Zagorje International)

Šplajt se osvrnuo i na rad Županijske organizacije HNS-a, čiji je predsjednik. Rekao je da su stabilna stranka i treća opcija u Krapinsko-zagorskoj županiji, da su na dobrom putu i da grade dobar tim.

HNS, treća opcija

– Ljudi su to prepoznali, prilaze nam i siguran sam da ćemo polučiti dobar rezultat na lokalnim izborima. Mnogi su nas željeli i uništiti, željeli su da nestanemo, ali tako velika stranka sigurno neće nestati preko noći, a mi ćemo se potruditi da bude još snažnija, ne samo u našoj županiji, već i na nacionalnoj razini – zaključio je Šplajt.

Podršku javnoj objavi kandidature došli su mu dati stranačke kolege, aktualni zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek i Marijan Škvarić, v.d. predsjednika HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave koji, pak, kreće u utrku za svoj peti mandat.