Poduzetnik Igor Jambrešić (HDZ) najavio je kandidaturu za gradonačelnika Grada Klanjca

U gospodarsko-političkom životu Klanjca i Krapinsko-zagorske županije Igor Jambrešić (46) prisutan je već duži niz godina. Predsjednik je HDZ-a Grada Klanjca, u četiri je mandata bio je član Gradskog vijeća, u tri mandata dopredsjednik Vijeća, u dva mandata član predsjedništva HDZ-a KZŽ, a član je i Županijskog odbora za poljoprivredu.

Pravedan gospodarski i turistički razvoj

Sposobnost i kvalitete ovog visokoobrazovanog klanječkog poduzetnika potvrđuje i uspjeh perspektivnog obiteljskog brenda prepoznatog diljem Hrvatske i izvan nje, priopćio je HDZ Krapinsko-zagorske županije.

– Svojim znanjem, upornošću i dobrim upravljanjem stvorio sam stabilnu i uspješnu obiteljsku tvrtku. Smatram da istom snagom, voljom i željom mogu pomoći svojem kraju. Uspjeh koji sam postigao u privatnom poslu želim prenijeti na rodni grad i u tome vidim svoj poziv, ali i izazov – rekao je Jambrešić.

Najavio je i predstavljanje svog programa kroz strategiju razvoja u sljedeće četiri godine. Program će biti usklađen s programom aktualne Vlade, što mu garantira provedivost, a naglasak će biti stavljen na gospodarski i turistički razvoj, obitelj i demografsku politiku te brigu o onima koji su u najvećoj potrebi.

Također, najavio je, osigurat će i pravedan razvoj gospodarsko-komunalne infrastrukture u svim naseljima grada Klanjca.

Klanjec mora na kartu modernih gradova

– Plan nam je stvoriti dugoročnu platformu za gospodarski razvitak Klanjca i cijelog ovog kraja projektima koji će se financirati sredstvima EU fondova te iz državnog i županijskog proračuna. Iznimno veliki gospodarski i turistički potencijal predstavlja priliku za razvoj ovog prelijepog gradića kojemu je, nažalost, ostalo vrlo malo značaja koji je uživao u prošlosti, kada je bio centar ovoga dijela Zagorja – naglasio je Jambrešić te dodao da bi zbog toga povijest grada i njegovu kulturnu baštinu trebalo integrirati kao snažnu i prepoznatljivu turističko-gospodarsku granu.

– Blizinu i povezanost s glavnim gradom Zagrebom, susjednom Slovenijom te većim i razvijenijima središtima našeg Hrvatskog zagorja, moramo ojačati i pretvoriti u korist našega grada – poručio je.

Jambrešić je uvjeren da će kvalitetnom i transparentnom politikom, zajedno sa svojim sugrađanima, Klanjec uvrstiti na kartu modernih europskih gradova poželjnih kako za posjetitelje, tako i za kvalitetno življenje.