Jelena Bašić ulazi u utrku za gradonačelnicu Grada Klanjca kao nezavisna kandidatkinja uz potporu Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata

Riječ je o osobi velikog radnog i životnog iskustva koja je spremna svoje znanje pretočiti u zaštitu i razvoj interesa svog rodnog grada Klanjca kako bi u njemu podigla standarde življenja te ga zajedno sa svojim suradnicima transformirala u bolji, uspješniji i za život ugodniji grad koji u jednakoj mjeri brine kako za one najmlađe, tako i za građane treće životne dobi, priopćili su iz HNS-a.

‘Klanjec zaostaje za drugima’

– Svjedočimo presporom i neinventivnom razvoju grada. Od loše komunalne infrastrukture, kojom su izostavljeni rubni dijelovi grada i naselja u kojima stanovnici još nemaju javne rasvjete i pristupnu cestu do svojih kuća, a dječja igrališta su utopija, do toga da postoje brojna opasna klizišta koja nisu sanirana. Europska sredstva nedovoljno se iskorištavaju, a gospodarska zona godinama je u stanju mirovanja – kritizirala je Jelena Bašić aktualnu vlast.

Ona ima konkretnu viziju grada za koji kaže da po mnogočemu zaostaje za drugim sredinama u županiji.

– Treba podići standarde efikasnosti, učinkovitosti i dostupnosti javne gradske uprave pokretanjem e-referenduma, putem kojeg će se svaki stanovnik direktno moći uključiti, sudjelovati i izjasniti se o pitanjima od važnosti za grad. Potreban je razvoj svih naselja Grada Klanjca bez pogodovanja. Javnost i transparentnost sjednica Gradskog vijeća su neminovni – istaknula je Bašić.

Neiskorišteni potencijali

Gospodarsko osnaživanje Jelena Bašić nudi kroz daljnje ulaganje u razvoj poduzetničke zone, ulaganje u malo i srednje poduzetništvo te obiteljska poljoprivredna gospodarstva kao nosioce poljoprivrednog, ali i turističkog razvoja klanječkog kraja.

– Klanjec je grad bogate povijesne i kulturne baštine i potrebno je iskoristiti sve njegove potencijale te ga pozicionirati kao europsku i svjetsku turističku destinaciju jer sa znamenitostima poput Zelenjaka, utvrde Cesargrad, Galerije Antuna Augustinčića i brojnih drugih to svakako i zaslužuje – napominje Bašić.

Kako bi mladi ostajali živjeti i raditi u svom gradu potrebno je osigurati standarde življenja dostojne 21. stoljeća. Veći poticaji za novorođenu djecu, izgradnja dječjih igrališta u svakom naselju, veći broj đačkih i studentskih stipendija, sufinanciranje školske kuhinje, poboljšanje standarda umirovljenika, bolja prometna povezanost sa Zabokom, Zaprešićem i Zagrebom, izgradnja šetnice do Zelenjaka, povezivanje i suradnja s drugim općinama i gradovima u zajedničke projekte, osobito u kontekstu turizma i revitalizacije željezničke pruge, samo su dio programa i planova s kojima Jelena Bašić namjerava uz potporu svojih sugrađana realizirati u gradu Klanjcu.

‘Vrijeme je za promjene’

– Došlo je vrijeme za promjene. Možemo i drugačije i bolje! Vrijeme je da gradu Klanjcu vratimo sjaj, a njegovim žiteljima dostojanstven život kakav zaslužujemo – poručuje Jelena Bašić.

Potporu kandidaturi dao je i predsjednik županijske organizacije HNS-a i načelnik susjedne općine Kumrovec Robert Šplajt, koji u njoj vidi odličnog partnera u provedbi zajedničkih projekata. Za Jelenu kaže da ima veliku energiju i inovativan pristup rješavanju problema. Potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a i aktualni zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek ističe da je Bašić dobila njihovu podršku jer to što nudi upravo treba Klanjcu.

–  Takvi ljudi potrebni su nam ne samo u Klanjcu već u svakoj našoj općini i gradu. Jedino s takvim ljudima i s takvim vizijama razvoja naše Zagorje možemo učiniti još boljim – naglasio je Ferek Jambrek.