Osebujni Zabočanin Zvonko Moštak upozorenjima je počeo svoju kandidaturu za prvog čovjeka Zaboka

Ulaz na vlastitu odgovornost‘ samo je jedna od parola koju je ispisao na svom privatnom posjedu u Lugu Zabočkom. Pretkampanju je započeo i upozorenjem ‘Zaobiđi me‘.

Pokisli miš

Svoj na svome‘ glavni mu je moto kampanje, a da mu barem ne nedostaje duha pokazuje i njegov angažman u obilascima Zaboka, fotografiranjem, komentiranjem i kritiziranjem. Pokisli miš samo je jedan od postova na njegovome Facebooku. Kritizirao je nadstrešnicu ispod koje, kaže, ne može biti zaštićen niti miš, što je zorno prikazao i u objavi. ‘Dokazao’ kako bi prošao miš da za vrijeme kiše čeka autobus.

Foto: Facebook

No, njega ipak više muči njegova djedovina za koju tvrdi da mu je želi oteti aktualna vlast. Tu bi, naime, Zagorski vodovod trebao kopati kanalizaciju čemu se Moštak oštro protivi, a protiv investitora je već podigao i nekoliko tužbi. Kaže Moštak, ne bu išlo, prek’ mojega kopali ne bute!

I domovina i iseljeništvo

Ogradio je svoje zemljište u Lugu Zabočkom i postavio ozbiljna upozorenja, ‘Privatan posjed’, ‘Zabranjen pristup’ i ‘Ulaz na vlastitu odgovornost’. Što se krije iza žice i može li netko stradati ako uđe na posjed, provjerit ćemo i javiti. Ili nećemo. Ovisi što je iza žice.

– Zagorski vodovod bi provodio kanalizaciju po privatnim parcelama, a ne po kanalu po kojem je do naših parcela već provedena kanalizacija. E, neće ići – poručuje Moštak koji se, kaže, bori za bolji i pravedniji Zabok.

Foto: Facebook

‘Pozivam sav ljudski potencijal grada Zaboka u domovini i iseljeništvu da se pridruže radi zajedničkih težnji za donošenjem i provođenjem korjenitih promjena’ objavio je Zvonko Moštak.