Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih sa svojim je timom najavila kandidaturu za novi četverogodišnji mandat

U najavi je naglasila kako je u njenom mandatu u Lobor stiglo više od 17 milijuna kuna investicija, a da će se u drugom mandatu one još povećati.

17,5 milijuna kuna investicija

– U narednom mandatu čekaju nas novi projekti, novi kilometri asfaltiranih prometnica, brojne nove stipendije za naše studente, ostaje nam i dalje briga za našu djecu, mlade i mještane treće životne dobi. Sve ovo stavlja pred nas nove izazove i nove zadatke koje ćemo moj tim i ja, u interesu naših sumještana, i ostvariti – najavila je kandidatkinja Ljubica Jembrih.

Podsjetila je kako je u proteklom četverogodišnjem razdoblju realiziran niz značajnih projekata, među njima i nekoliko kapitalnih, ukupne vrijednosti veće od 17,5 milijuna kuna, a mnogi su od tih projekata velikim iznosima financirani europskim sredstvima, odnosno sredstvima resornih ministarstava.

– Od većih projekata izdvajamo uređenje prometne i komunalne infrastrukture diljem Općine Lobor, odnosno sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta. Ti projekti financirani su sredstvima EU i resornog ministarstava i zahvaljujući njima su stanovnici u svim mjesnim odborima nakon mnogih godina čekanja konačno dobili asfalt, a posebno treba naglasiti da su bili oslobođeni bilo kakvog sufinanciranja – izdvojila je, između ostalog, Jembrih.

Riješen je i problem nekoliko klizišta na području općine, pa je tako sanirano klizište kod groblja i klizište Petrova Gora. Za sanaciju klizišta Štrekica dobiveno je 300.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a uz pomoć tog Ministarstva sanirano je i klizište Štrekica-Behini, u vrijednosti većoj od pola milijuna kuna.

Novi izazovi za novi mandat

– Jedan od naših najvećih projekata svakako je rekonstrukcija općinske zgrade u Kulturni centar s multimedijskim prostorom, projekt vrijedan gotovo 4.000.000,00 kuna koji sufinancira Agencija za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju – kazala je Jembrih.

Kruna prvog mandata aktualne načelnice, ističe HDZ u svom priopćenju, je skori završetak izgradnje dječjeg vrtića u čiju je izgradnju uloženo gotovo 10 milijuna kuna, od kojih su 7,9 milijuna sredstva Europske unije. Tu su i besplatne knjige za osnovnoškolce, nagrađivanje nadarenih učenika, sufinanciranje đačkih domova, potpore za poljoprivrednike i socijalno ugrožene…

Ističući kandidaturu za novi mandat, najavila je nove projekte zahvaljujući kojima će općina Lobor biti jednim od najugodnijih prostora za život u Krapinsko-zagorskoj županiji. Najavila je projekt gradnje vatrogasnog doma, Loborskog sportskog centra, nastavak asfaltiranja i uređenje komunalne infrastrukture, sadržaja za mlade i razvoj turizma.

HDZ-ov tim Ljubice Jembrih za novi mandat u Loboru

Kandidaturu Jembrih za novi mandat podržao je i načelnik Krapinskih Toplica i kandidat HDZ-a za župana Krapinsko-zagorske županije Ernest Svažić koji je siguran da će mještani dati Jembrih povjerenje da i dalje vodi Općinu.

– Tijekom protekle četiri godine kolegica Jembrih je dokazala da razumije potrebe žitelja općine kojom upravlja a posebno se angažirala i borila za provedbu projekata važnih za Lobor. Osim realiziranih, još su važniji oni projekti za koje je Ljubica sa svojim timom pripremila projektnu dokumentaciju i znam da je u niskom startu za nove realizacije. Uspješni timovi se ne mijenjaju i siguran sam da će 16. svibnja stanovnici općine dati povjerenje Ljubici za još jedan mandat – uvjeren je Svažić.