Program za svakog čovjeka, za svaku obitelj, program za razvoj i napredak koji će izmijeniti sliku Zagorja

Tako je danas u Mariji Bistrici Ernest Svažić, kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije, predstavio HDZ-ovu strategiju razvoja Zagorja. Timu za preuzimanje vlasti pridružila se i Ana Kruhak, kandidatkinja za zamjenicu.

Program u 14 točaka

Ana Kruhak (38) rodom je iz Marije Bistrice, voditeljica je na tamošnjem radiju, profesionalno zaposlena u KBC-u Zagreb, gdje je zadužena za komunikacije, medije i odnose s javnošću.

–  U svojih 38 godina spoznala sam kao možeš postići brojne uspjehe, ostvariti se kao čovjek u raznim aspektima, obići cijeli svijet, ali čovjek se nekako uvijek po srcu vraća rodnom kraju. Upravo ta ljubav spona je između onog što jesmo i što možemo pružiti društvenoj zajednici, za jedan bolji život kojem svi težimo – najavila je Kruhak svoju kandidaturu za zamjenicu.

HDZ je svoj program sažeo u 14 točaka koji će, kako je rekao Ernest Svažić, izmijeniti sliku Zagorja. Koje više neće biti zadnje nego prvo.

‘Zagorje je taoc’

– Prvo po besplatnim vrtićima i školskoj kuhinji za svu djecu, prvo po brizi za starije osobe, prvo po prometnoj povezanosti. Prvo po stranim investicijama, prvo po gradnji stanova za mlade, prvo po znanju. Prvo po korištenju geotermalnih izvora, prvo u kontinentalnom turizmu, prvo u poljoprivredi, stočarstvu i vinarstvu te prvo po snazi u gospodarstvu. Zagorje će biti prvo i po izgradnji cesta i komunalne infrastrukture – obećao je HDZ-ov kandidat za župana.

Sa žaljenjem je istaknuo da je Zagorje taoc loše i nepromišljene politike i izgubljenih prilika, da nam gospodarstvo stagnira, ne povlačimo novac koji nam se nudi iz Europske unije, po gospodarskim pokazateljima najlošiji smo od svih kajkavskih županija.

– Politika koju živim i svakodnevno provodim je politika časnog i odanog služenja ljudima, politika koja sluša, ne koja vlada. Biti ću župan koji neće stati, koji neće odustati od boljitka našeg kraja. Imam snagu, program i znam, Zagorje bu prvo! – zaključio je Svažić.