‘Program za budućnost’ naziv je predizbornog programa koalicije triju stranaka, SDP-a, HSS-a i HSU-a

Nositelj kolaicijske liste i kandidat za novi mandat župana Željko Kolar ističe da će nakon odrađenog drugog mandata, koji je počeo 2017., on i njegovi suradnici ponosno stati pred građanke i građane županije, podnijeti račun i zatražiti njihovo povjerenje za još jedan mandat.

Gospodarstvo, obrazovanje, sport, kultura

‘Program za budućnost’ sadrži sedam područja, Gospodarstvo i poljoprivreda, Obrazovanje, sport i kultura, Zdravlje i kvaliteta života, Zeleni razvoj, Socijalna jednakost i civilno društvo, Turizam i očuvanje prirode i Digitalizacija i mobilnost.

Strateški projekti su Centar za razvoj inteligentne tehnologije vrijednosti 25 milijuna kuna, Aglomeracija za područje Zlatar, Krapinske Toplice i Pregrada vrijednosti 579 milijuna kuna te Centar izvrsnosti u poljoprivredi procijenjene vrijednosti 26 milijuna kuna.

Za područje Obrazovanje, sport i kultura prioriteti razvoja su izgradnja školskih sportskih dvorana, razvoj sporta i podrške djelovanju sportskih klubova, udruga i zajednica, njegovanje kulturnog identiteta Krapinsko-zagorske županije i njegovanje kulturne materijalne i nematerijalne baštine. Strateški projekti su izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku vrijednosti 110 milijuna kuna, Znanstveno-edukativno zabavni centar ZEZ Zagorje vrijednosti 126 milijuna kuna, izgradnja i dogradnja osnovnih škola za 159 milijuna kuna, izgradnja i opremanje školskih sportskih dvorana u Petrovskom, Krapinskim Toplicama, Konjščini, Velikom Trgovišću, Stubičkim Toplicama i Gornjoj Stubici, dok je u tijeku izrada projektne dokumentacije za Oroslavje, Sveti Križ Začretje i Zlatar vrijednosti 232 milijuna kuna. U ovom je području i ‘Digitalizacija osnovnih i srednjih škola’ u iznosu od 10 milijuna kuna.

380 mil. kuna za Specijalnu bolnicu

U području Zdravlje i kvaliteta života najveći strateški projekt je ‘Dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice’ čija je procijenjena vrijednost 380 milijuna kuna. Jačat će se i infrastrukturni kapaciteti Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana sa 18,75 milijuna kuna, izgraditi sjedište Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u vrijednosti od 10 milijuna kuna. Koncept je izrađen i za Centar za palijativnu skrb u vrijednosti 15 milijuna kuna.

Strateški planovi za ‘Zeleni razvoj’ obuhvaćaju energetsku obnovu zgrada javne namjene u nadležnosti Županije u vrijednosti 58,3 milijuna kuna, program ‘Sunčane elektrane na našim zgradama’, kao i ‘E-mobilnost’.

U kategoriji Socijalna jednakost i civilno društvo razvija se projekt izgradnje doma za žrtve obiteljskog nasilja Novi početak ukupne vrijednosti 11,62 milijuna kuna, kao i razvijanje usluga i skrbi za osobe treće životne dobi.

Milijarde za turizam i ceste

Kroz područje Turizam i očuvanje prirode, projekt ‘Termalni spa-kompleks Stubaki’ pred završetkom je I. faze, a ukupna vrijednost iznosi 21 milijuna kuna. Razvijat će se i projekt ‘Bedekovčanska jezera’ vrijednosti 65 milijuna kuna, ‘Crna kraljica’ čija je vrijednost 63,12 milijuna kuna, ‘Šemničke Toplice’ u vrijednosti 116,5 milijuna kuna, ‘Mreža biciklističkih staza Krapinsko-zagorske županije’ čija je procijenjena vrijednost 47,5 milijuna kuna, kao i ‘Muzej drvenih igračaka i licitara’ u iznosu od 30 milijuna kuna.

U području Digitalizacija, promet i mobilnost, razvija se projekt ‘Krapinsko-zagorska županija 4.0. – digitalna županija’ čija je vrijednost 7,5 milijuna kuna, ‘Projekt izgradnje širokopojasne infrastrukture i mobilne mreže’, ‘Projekt povezivanja željeznicom unutar funkcionalne regije Središnja Hrvatska – Lepoglavska spojnica’ u vrijednosti 3,37 milijarde kuna, ‘Nastavak izgradnje Brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zlatar Bistrica – Zabok (Mokrice) sa spojem na Breznički Hum, odvojak B – Konjščina – čvor Komin’ čija vrijednost doseže 1,6 milijardi kuna, ‘Izgradnja drugoga kolnika autoceste Zagreb – Macelj, na dionici Krapina – Đurmanec’ čija vrijednost iznosi 370 milijuna kuna te ‘Brza cesta ‘Zagorska transverzala’ Varaždin – Ivanec – Krapina’ u ukupnom iznosu od 2,3 milijarde kuna.

Hajdaš: Plemići su propali

– Ovaj program sadržava projekte koji će promijeniti sliku Zagorja u pojedinim sektorima, podići sve na jednu višu razinu i nakon provedbe tih projekata više ništa neće biti isto – najavio je kandidat Kolar.

Siniša Hajdaš Dončić naglasio je kako je program koalicije SDP-a, HSS-a i HSU-a program za budućnost društva i program za budućnost Zagorja.

– Ova koalicija daje jasan odgovor kako bi Zagorje trebalo izgledati za desetak godina. Time pozivam naše političke suparnike da ova dva tjedna ne ukrstimo mačeve jer plemići su propali još nakon francuske revolucije, nego da ukrstimo programe i da vidimo tko nudi bolju, sigurniju i inovativniju sliku Krapinsko-zagorske županije. Moje duboko uvjerenje je da to nudi program naše koalicije, naš kandidat za župana Željko Kolar i kandidatkinja za njegovu zamjenicu Jasna Petek – zaključio je Hajdaš Dončić.