Jureković, Ban, Kolar, Krok, Poslončec, Petek kandidatkinje su i kandidati koje je SDP već službeno predstavio za utrku na lokalnim izborima

Aktualni župan Željko Kolar ide po treći mandat. S njim se ponovno za zamjenicu natječe stranačka kolegica Jasna Petek, aktualna zamjenica. Za (grado)načelnice zagorski SDP kandidira 11 žena.

Sve SDP-ove žene

Kolar i Petek svoje su kandidature službeno istakli još u prosincu prošle godine. Posljednjih dana javno su kandidature objavile Monika Poslončec, nestranačka kandidatkinja SDP-a i HSS-a za načelnicu PetrovskogAnita Krok kandidatkinja je za načelnicu Konjščine, a Sabina Fgrec za načelnicu Stubičkih Toplica.

Aktualni načelnik Bedekovčine Darko Ban ide po novi mandat, a Gordana Jureković borit će se za Krapinske Toplice.

Gordana Jureković želi modernizirati općinsku vlast koja će osigurati investicije i radna mjesta (Foto: SDP/Screen)

Njezina slika Toplica, kako je rekla, temelji se na zadovoljnim i sretnim ljudima.

– Moderna općinska vlast trebala bi osigurati nove investicije i s njima povezana radna mjesta, poticati razvoj gospodarstva i poljoprivrede, raditi na turističkoj promociji, osigurati ostanak mladih obitelji, mladima omogućiti dobro obrazovanje i izvanškolske sadržaje, brinuti se za starije, pomagati im i osigurati bolju zdravstvenu pomoć i sadržaje da uživaju u svojim zlatnim godinama – istaknula je Jureković.

Ban je na čelu Bedekovčine već osam godina, a u novom mandatu obećao je ‘ostvarenje vizije Bedekovčine kakvu je zamislio prije osam godina’.

Baza im je na turizmu

– Jedan od prioriteta u mom daljnjem radu jest razvoj općine kao prepoznatljive turističke destinacije izgrađene oko Bedekovčanskih jezera i tradicionalnih manifestacija, za što smo stvorili sve preduvjete. Osnovali smo Turističku zajednicu, otvorili prve smještajne kapacitete, zaštitili manifestacije Sajam vina i Igrajte nam mužikaši kao kulturno dobro od lokalnog značaja. Postali smo dio Europske zajednice sporta te konačno riješili imovinsko-pravne odnose na Bedekovčanskim jezerima na kojima krećemo u razvoj sportsko-rekreacijskog centra s turističkim sadržajima – izdvojio je Ban dio planova.

Sabina Frgec za Stubičke Toplice kaže da su uspavane, devastirane i podijeljene i traže promjenu i potpuni zaokret. Zato se odlučila kandidirati za načelnicu. Obećala je izgradnju sportske dvorane, rješavanje komunalnih problema pravovremeno i promišljeno.

Anita Krok (lijevo) i Sabina Frgec nezadovoljne su postojećim stanjem u svojim općinama i zato su se odlučile kandidirati

– Moja slika Stubaka je slika pravednih, poštenih i uključivih Stubaka s brigom za svakog čovjeka. Stubaka okrenutih budućnosti, razvoju i prosperitetu. Pokazala sam da znam, hoću i mogu puno, zajedno, možemo sve – poručila je Frgec.

Anita Krok će u Konjščini kad postane načelnica, obećala je, poboljšati kvalitetu života ljudi, a Konjščina će opet postati moderna, zelena, čista i puna života.

– Konjščina je općina u kojoj ne cvatu ruže. Da bi se to promijenilo trebamo prvo ukloniti uzrok, a tek tada sanirati posljedice – istaknula je.

‘Premrežit ćemo Zagorje ženama’

Za Općinu Petrovsko SDP-HSS kandidira nestranačku Moniku Poslončec. Ona kaže da u središte života treba vratiti djecu, mlade i mlade obitelji. I ona je obećala sportsku dvoranu.

– U mojem mandatu radit ću na projektima za potrebe mladih obitelji, potpora u poljoprivredi i gospodarstvu. Kao jedan od ključnih koraka uvest ćemo transparentnost općinskog proračuna – najavila je.

Predsjednik zagorskog SDP Siniša Hajdaš Dončić uvjeren je u dobre rezultate izbora (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

– SDP će Zagorje premrežiti sa ženama – komentirao je Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik zagorskog SDP i potpredsjednik stranke na državnom nivou.

Osim kandidatkinja koje su već javno objavile svoje kandidature, očekuju se predstavljanja Katarine Kanceljak za Veliko Trgovišće, Jasne Auguštan Pentek za novi mandat gradonačelnice Zlatara, neovisne Blanke Stipčić Berić za načelnicu Kraljevca na Sutli.

Za načelnicu Đurmanca kandidirati će se Mia Leljak. U bitku za Krapinu ide Irena Šafranko. Na čelo Radoboja želi doći Silvija Puljko, a po novi mandat za načelnicu Općine Mače ide Mladenka Mikulec.