Bivši košarkaš KK Zabok Robert Lež na listi je za Gradsko vijeće Grada Zaboka koju predvodi Petar Vrančić (HDZ), kandidat za gradonačelnika

Lež se prije dvije godine profesionalno umirovio, no i danas je aktivan sportaš. U KK Zabok trenira mlade kadete, kadete i juniore.

– Treba znati kada stati i prepustiti mjesto mlađima, sposobnijima i produktivnijima. Kako u sportu, tako i u politici – poručuje Robert Lež (42), kandidat na HDZ-ovoj listi za Gradsko vijeće Grada Zaboka.

Profesionalnu košarkašku karijeru odlučio je napustiti jer je shvatio da je došlo vrijeme da svoje mjesto prepusti mlađima i motiviranijima. Onima koji mogu dati 100 posto sebe.

– Ako nisi produktivan niti za sebe niti za ekipu, moraš se maknuti. Zbog jednoga čovjeka ne smije trpjeti cijeli tim. I tu nema razlike je li riječ o sportu ili o politici – naglašava Lež.

Nedavno je pokrenuo inicijativu zamjene dotrajalih koševa na dva košarkaška terena u Zaboku. Za onaj u Parku Milana Prpića sam je prikupio donacije i postavio dva nova obruča.

– Košarka na otvorenome, u vrijeme epidemije, jedino je mjesto gdje možemo ‘haklati’ i trenirati. Te su ‘sitnice’ velike stvari i ljudima koji vode Grad one moraju biti bitne. Zato podupirem kandidata za gradonačelnika Petra Vrančića jer je on čovjek koji misli na svaki detalj – kaže Lež, koji je i dopredsjednik GO HDZ-a Zaboka.

– Veliku sportsku potporu dajem Petru Vrančiću, školovanom mladom čovjeku, entuzijastu, čovjeku bez ijedne mrlje u životu i karijeri. Maksimalno sam se dao na raspolaganje jer Petar Vrančić može više i bolje za boljitak i prosperitet Zaboka i svih njegovih stanovnika – zaključuje Robert Lež i dodaje: ‘Sport je bitan, sportaši su bitni, bez obzira kojim se sportom bavili. Kako oni profesionalni, tako i rekreativci. I zato ćemo u suradnji sa svim sportskim klubovima, udrugama i sportskim pojedincima posebnu pozornost posvetiti njihovim potrebama’.