Rajko Suhodolčan, Mirko Švenda Žiga i djevojke iz vokalne skupine Kušlec iz Konjščine snimili su novu blagdansku popevku.

Božić je došel kajkavska je popevka za koju je stihove napisao velečasni Milan Maksimilijan Herceg, a uglazbio ju je Rajko Suhodolčan.

Veselimo se Božiću

– Ideja za popevku nastala je prilikom susreta s mojim dragim prijateljem, spisateljem i pjesnikom, velečasnim Milanom Maksimilijanom Hercegom. Kroz razgovor uz kavicu shvatili smo da već dugo u eteru nije bilo nove božićne popevke na kajkavskom dijalektu. On je već imao tekst koji je želio uglazbiti. Meni se taj topli i iskreni tekst svidio na prvu, pa sam uz pomoć vrsnih domaćih glazbenika, Dalibora Grubačevića, Tomislava Presečkog, Maria Klarića, Vedrana Krkleca i Davoar Totovića vrlo brzo ispunio Maksovu želju – rekao je Suhodolčan.

Popevku su snimili u studiju Davora Totovića u Tugonici, a video je snimljen pod patronatom Božidara Horvata. Rajkovom pozivu na suradnju rado se odazvao i njegov kolega i dragi pajdaš Mirko Švenda Žiga te djevojke iz vokalne skupine Kušlec iz Konjščine pod stručnim vodstvom Irene Kušec Kovinčić.

Video je snimljen u kominskoj proštenjarskoj Crkvi sv. Tri kralja. U spotu se pojavljuju i dječica iz Dječjeg vrtića Pčelica iz Bisaga gdje je vlč. Maks župnik.

– Niš nam drugo ne preostaje nego da se veselimo Božiću uz popevku ‘Božić je došel’ – poručuje autor glazbe Rajko Suhodolčan.