Nataša Krajačić (47) HDZ-ova je kandidatkinja za načelnicu Općine Zlatar Bistrica

Ova profesorica njemačkog jezika i opće lingvistike i stalni sudski tumač za njemački jezik na izbore izlazi s timom mladih, obrazovanih ljudi koji će, najavili su iz HDZ-a, svojim znanjem, mladenačkom energijom i uključivanjem u politički život općine donijeti nužne promjene.

Demografska obnova je prioritet

Krajačić kaže kako želi dokazati i pokazati da funkcija načelnika ne može biti sama sebi svrhom. Načelnik mora biti tu za sve svoje mještane i imati sluha za njihove potrebe i probleme.

– Zgrada Općine ne smije biti neosvojiva vojna utvrda u koju ulaze samo odabrani, već mjesto na kojem su dobrodošli svi koji žele iskazati svoje ideje i prijedloge. Ustrajat ću na otvorenosti i transparentnosti te vidljivosti svake utrošene stavke proračuna prema svakom mještaninu – poručila je kandidatkinja Nataša Krajačić.

Jedan od glavnih prioriteta, dodala je, mora biti demografski oporavak, s obzirom na to da iz godine u godinu znatno opada broj stanovnika.

– Voditi ćemo brigu o djeci, mladima i mladim obiteljima. Produljit ćemo rad vrtića i uvesti dvosmjenski rad jer su mnogi roditelji zaposleni izvan područja općine. Inzistirat ćemo na maksimalnom mogućem smanjenju cijene dječjeg vrtića, prije svega za obitelji s više djece. Dogradnja osnovne škole i prelazak na jednosmjenski rad te cjelodnevni boravak također su važni prioriteti. Osim toga, stipendije studentima dodjeljivat će se prema deficitarnosti zanimanja na području općine – najavila je.

A gdje je pedijatar?

Krajačić kaže i da si Zlatar Bistrica, koja je prijatelj djece, ne može dozvoliti da nema pedijatra, da djeca nemaju svog liječnika. Upozorila je i na poštanski ured za koji kaže da se mora vratiti u svoju primarnu funkciju kako mještani ne bi morali po svoju poštu odlaziti u druge općine.

Kandidatkinja za načelnicu naglašava kako su važan pokretač života u općini udruge koje su, nažalost, prisiljene svoje aktivnosti održavati u privatnim prostorijama i na otvorenim terenima, dok je Dom kulture zatvoren i zaključan.

Nataša Krajačić prof. je njemačkog jezika i opće lingvistike i stalni sudski tumač za njemački jezik (Foto: HDZ)

– Što se tiče školske sportske dvorane koja se upravo dovršava, moram istaknuti da kao stranka nikada nismo bili protiv nje, već protiv maćehinskog odnosa Županije koja je, kao osnivač škole, bila dužna financirati je, a ne baciti 10-milijunski dug na leđa Općine, dok se istovremeno nogometaši valjaju u blatu, a Zlatarbistričke mažoretkinje, kao državne prvakinje, vježbaju po tuđim dvorištima. Naše sportaše također ćemo vratiti u dvoranu –  obećala je Krajačić.

Žila kucavica istoka županije

Idealan geostrateški položaj uz dvije frekventne državne prometnice, brzu cestu i željezničku prugu, Općina do sada nije iskoristila. Izgradnjom komunalne infrastrukture i povlačenjem bespovratnih sredstava iz EU fondova, najavljuje zlatarbistrički HDZ, promijenit će izgled Gospodarske zone.

– Ona je danas, nažalost, zapuštena površina. Treba pokrenuti poduzetničku klimu i privući investitore. Zlatar Bistrica je već odavno trebala postati žila kucavica istoka Krapinsko-zagorske županije. S izlaska s brze ceste potrebna nam je i obilaznica prema Zlataru, a nužno nam je i uređenje željezničkog kolodvora. Spajanjem Kranjčevićeve ulice s D24 otvara se prostor za trg na kojem ćemo za četiri godine popiti kavu. Zlatar Bistrica više ne može čekati – poručila je Nataša Krajačić.

Kandidaturu Nataše Krajačić podržala je i Županijska organizacija HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, čiji je v.d. predsjednika i kandidat za župana Ernest Svažić naglasio da organizacija okuplja mlade i sposobne ljude s voljom za promjene, a upravo je takva i kandidatkinja za načelnicu Općine Zlatar Bistrice.