Željko Kolar je odlučio, želi još četiri godine biti župan. Podršku su mu u Krapinu došli dati Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić

– To je naš kolega, prijatelj i drug koji je jednoglasnom odlukom Županijskog odbora SDP-a izabran kao kandidat za ovu odgovornu funkciju – najavio je Hajdaš Dončić službenu kandidaturu Kolara, inače i prvu u Hrvatskoj za nadolazeće lokalne izbore.

‘Idemo to dobiti u prvome krugu’

Hajdaš ga je danas predstavio kao vrlo uspješnog župana, a njegovu dosadašnju vladavinu, koja je počela 2013., ocijenio odličnom. Nahvalio ga je i predsjednik partije Peđa Grbin s kojim je Kolar nedavno vodio bitku za sam vrh stranke.

– Ovdje sam da te podržim i kažem idemo, idemo to dobiti u prvom krugu, idemo u pobjedu – rekao je Grbin Kolaru.

I on je ocijenio da Kolar odlično radi svoj posao, da je podigao županiju u svojim mandatima te da bi se na ovakav način rada trebale ugledati i druge sredine.

– Krapinsko-zagorska županija je pokazatelj na koji se način može upravljati odgovorno, u korist svih onih koji u njoj žive i rade – obrazložio je Grbin.

Kolara za gradonačelnika Zagreba

Rekao je i da je nedavno dobio pismo u kojem mu jedna Zagrepčanka predložila da Kolara kandidiraju za gradonačelnika Zagreba jer da bi izvrsno vodio Grad.

– Koliko god takav prijedlog možda zvuči primamljivo, siguran sam da Zagorci to baš i ne bi dopustili – uvjeren je Grbin.

Kolar si je za novi mandat odredio četiri prioriteta, vrlo skupa. Velika ulaganja najavio je, između ostaloga, u izgradnju elektrana na krovovima županijskih ustanova (Foto: Zagorje International)

Kolar je iz rukava sipao brojke o (ne)zaposlenima u županiji i uvjeren je da je za veću zaposlenost danas, u odnosu na 2013. kada je prvi puta postao župan, zaslužan on i politika koju je kroz Županiju vodio.

Milijunska obećanja

– Naravno da je to, prije svega, zahvaljujući našim gospodarstvenicima, poduzetnicima, obrtnicima, ali i našem udjelu u kreiranju zajedničkih politika i ulaganja, osobito u obrazovanje. U mojem drugom mandatu postavili smo dva osnovna cilja, a to su ulaganje u obrazovanje i zdravstvo. Kroz energetske obnove škola, izgradnju sportskih dvorana, Poslovno – tehnološki inkubator, Centar za robotiku i nove tehnologije, vjerujem da smo upravo to i napravili. Kao i u zdravstvu, kroz financiranje i ulaganje u Opću bolnicu Zabok i u primarnu zdravstvenu zaštitu – istaknuo je Kolar svoje dosadašnje zasluge.

Za treći mandat, za koji je uvjeren da će ga dobiti lako, već u prvom krugu, obećao je milijunska ulaganja u razvoj zdravstvenog turizma, u centre kompetentnosti, u digitalizaciju Županije, javne uprave i obrazovnog sustava te u projekte obnovljivih izvora energije.

– Na 30 objekata u vlasništvu Županije, na domovima zdravlja, bolnicama i školama, na njihovim krovovima ćemo raditi elektrane i tako smanjiti zagađenost i doći do jeftinije struje – rekao je Kolar u centru Krapine, na Trgu Ljudevita Gaja.

Za Kolarovu zamjenicu SDP će kandidirati Jasnu Petek.