Grad Oroslavje osigurao besplatnu kastraciju pasa i mačaka

Kako bi se smanjio broj nepotrebnih i neželjenih potomaka vaših kućnih ljubimaca, kastrirajte ih.

U današnje vrijeme nedopustivo je da životinje pate ostavljene u šumama, kanalima, vrećama, kantama. Da ugibaju u boli, da lutaju gladni i promrzli, stradavaju i da pate. Životinje su živa bića i o njima treba voditi brigu. Neželjena legla uglavnom završavaju kobno po životinje.

Javite se, spasite živote!

Budite ljudi i preuzmite brigu o živim bićima. Jedna od njih je i kastracija, ukoliko svoje pse i mačke ne možete držati pod apsolutnom kontrolom u vrijeme tjeranja. Zato je Grad Oroslavje u svom proračunu osigurao 1.581,25 eura za kastraciju pasa i mačaka čiji vlasnici žive na području grada.

Tužne scene odbačenih i neželjenih pasa doista nisu potrebne (Foto: Pixabay)

Grad će financirati kastraciju mačka, tri mužjaka i pet ženki, kastraciju pasa težine do 10 kilograma, tri mužjaka i četiri kuje, kastraciju pasa težine do 20 kilograma, dva mužjaka i tri kuje i kastraciju pasa težih od 20 kilograma i to za jednog mužjaka i dvije kuje.

– I psi i mačke su stanovnici našeg grada. Ljubimci nas čine sretnijima i zdravijima. Uveseljavaju nas, daju nam svoju nesebičnu ljubav i odanost. Životinje nas nikada neće iznevjeriti. Nemojte ni vi iznevjeriti njih – pozvao je gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, apelirajući na vlasnike kućnih ljubimaca da se odazovu besplatnoj akciji kastracije.

Tijekom sedam godina samo jedna mačka i njezino potomstvo mogu donijeti na svijet čak 420.000 mačića (Foto: Pixabay)

Vlasnici nekastriranih mačaka i pasa trebaju se javiti u Veterinarsku ambulantu Oroslavje,
Andrije Gredičaka 7, na dogovor za termin kastracije. Poziv je otvoren do 8. prosinca ili do utroška predviđenih sredstava.