Oskara živog izjedali crvi, smrt je čekao na tračnicama

Samo je čudom izbjegao smrt na pruzi. Spasili su ga, sada treba dom za oporavak.

Azil Prijatelji iz Čakovca zasad je privremeno zbrinuo 16-godišnjeg psa, ostavljenog bolesnog starca kojeg je volonterka Marta sredinom lipnja spasila od sigurne smrti. Oskar je nemoćan ležao uz prugu na željezničkoj postaji u Donjem Kraljevcu u Međimurju.

– Ležao je tako, već na pola su ga pojeli crvi. Bio je potpuno iznemogao i samo je čudom izbjegao smrt. U ambulanti u Prelogu satima su čistili crve iz njega. Ali Oskar se je već super oporavio, dobio je i dva kilograma, a sve što sada treba su dom i ljubav – kažu u Azilu.

Oskar moli za miran dom i malo ljubavi (Foto: Azil Prijatelji Čakovec)

Oskar ima čip, ali na njemu nisu dostupni podaci o vlasniku. On je miran pas, druge pse ignorira i uglavnom spava. Da starčića, kojemu treba mir, ne bi morali smjestiti u sklonište, iz Azila Prijatelj traže mu, ako ne već stalni, barem dugoročnije privremeni dom.

Zaslužio je više od skloništa

– Nakon godina patnje i njegovih 16 godina zaslužio je malo više od boravka u skloništu. Malo više ljubavi, njege i pažnje. Za privremeni dom sklonište pokriva sve troškove, od veterinarske skrbi do hrane i svega što je potrebno – poručuju iz Azila Prijatelj u Čakovcu.

Oskar u svom privremenom krevetiću koji će izgubiti 28. lipnja (Foto: Azil Prijatelji Čakovec)

Tko bi želio i mogao pružiti Oskaru dostojanstvenu starost i toplo utočište može se javiti na broj 091 8988 004.