Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ove godine organizira projekt Ptiček, 14. po redu.

Do sada je sudjelovao 309 učenika petih, šestih i sedmih razreda iz osnovnih škola Krapinsko – zagorske županije. Ove godine na dvodnevnim radionicama sudjelovat će 24 učenika iz šest osnovnih škola, Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, Janko Leskovar Pregrada, Osnovna škola Konjščina, Lijepa naša Tuhelj, Osnovna škola Đurmanec i Sveti Križ Začretje.

Ciljano senzibiliziranje

Radionice će se održati 20. rujna u Radoboju kod Centra za prirodu Zagorje i 21. rujna na području značajnog krajobraza Zelenjak – Risvička i Cesarska gora. Radionice će voditi edukatori sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Geološkog odsjeka PMF-a te Javne ustanove Zagorje zeleno.

Ove godine na dvodnevnim radionicama sudjelovat će 24 učenika iz šest osnovnih škola (Photo: zagorje-priroda.hr/arhiva)

– Svrha programa je ciljanim senzibiliziranjem i edukacijom pridobiti široki krug budućih mladih suradnika za razumijevanje i sudjelovanje u provođenju raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području Krapinsko – zagorske županije. Sudjelovat će u istraživanjima, opažanjima, dojavljivanjima, praktičnom sudjelovanjeu u projektima, radu u udrugama – pojašnjavaju u Javnoj ustanovi Zagorje zeleno.