Osim što su ljubimci dobrodošli, dobili su i svoj knjižnični kutak.

Dok na drugim mjestima čupaju kosu, urlaju, vrijeđaju vlasnike, tjeraju životinjice, tuku, gađaju kamenjem pse i mice, Gradska knjižnica Krapina je – pet friendly. Tamo su kućni ljubimci dobrodošli.

Dobar dan, ja bi posudil neki ljubić. Ali da ima sretan kraj. (Foto: Gradska knjižnica Krapina/Facebook)

Ne samo da smiju sa svojim vlasnicima u javnu ustanovu već im je knjižnica osigurala i njihov kutak. Mogu boraviti tamo, ali slobodno mogu vlasnicima pomoći pronaći neku dobru knjigu. Ili s njima pratiti brojna događanja koja su se u knjižnici zaredala otkako je na čelo ove gradske ustanove došla Maja Vukina Bogović.

Foto: Gradska knjižnica Krapina/Facebook

– Psići su oduvijek bili dobrodošli u našoj knjižnici, osobno potvrđujem i hvala puno na tome. A ovo je dodatno lijepo iznenađenje. Imamo pravu modernu knjižnicu – komentirala je jedna od vlasnica pasa na Facebook stranici Gradske knjižnice objavu o psećem knjižničnom kutku.

Joooj, krivi odjel. Peljaj me tam di su krimići i trileri (Foto: Gradska knjižnica Krapina/Facebook)

Ni pravila nisu stroga. Samo lijepe norme ponašanja kao i na bilo kojem drugom javnom mjestu: psi moraju biti na povodcu, mačke na rukama ili u košari, a vlasnici moraju očistiti ako je ljubimac zaprljao prostor.