U Gradskoj galeriji Zabok u četvrtak, 15. travnja završna je konferencija i otvorenje izložbe radova projekta ‘Budućnost počinje danas’

Izložbene radove izradili su mladi na likovnoj koloniji ‘Održivi razvoj’ u Planinarskoj kući Picelj 3. srpnja 2020. Cilj likovne kolonije bio je promicanje održivog razvoja u ruralnim područjima.

Na koloniji je sudjelovalo 15 mladih koji su uz 8 mentora promišljali o temi održivog razvoja te kroz razne tehnike, tuš, lavirani tuš, akril, olovka, visoki i duboki tisak i šivanje, na kreativan način prikazali kako vide i doživljavaju održivi razvoj zajednice u kojoj žive.

Poruka radova je da se svi osvijestimo i djelujemo već danas u pravcu održivog razvoja i budućnosti postojanja zdravog čovječanstva na načelima društvene pravednosti.
Projekt ‘Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica’ provodi Mreža udruga Zagor s partnerima. Gimnazijom Antuna Gustava Matoša iz Zaboka, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Zlatar, Srednjom školom Bedekovčina, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla, Zelenom akcijom/FoE Croatia i Krapinsko-zagorskom županijom.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Otvorenje izložbe je u 18 sati, a moći će se razgledati do 28. svibnja.