U spomen na prerano preminulog Krapinčana, fotoreportera Matiju Topolovca, u Galeriji grada Krapine u petak je otvorena izložba njegovih fotografija

Reporterske fotografije Matije Topolovca objavljivane su u različitim medijima. No, osim profesionalnog fotografskog posla, Matija je bio entuzijast i zaljubljenik u fotografiju. Bio je jedan od prvih članova, osnivača Foto kluba Krapina. Kroz dugogodišnje bavljenje fotografijom ispred njegova objektiva stajale su osobe iz političkog, kulturnog i zabavnog života. Fotografirao je i pejzaže, floru i faunu ili, pak, prirodne fenomene.

Matija, pamtit ćemo te

U spomen na Matiju izložbu su organizirali Galerija grada Krapine, Pučko otvoreno učilište, Grad Krapina, Foto kluba Krapina, obitelj i prijatelji. Izloženo je 60 njegovih fotografija, a svaka je od njih posebna na svoj način. Izložba je postavljena tako da su fotografije grupirane po motivima Krapine, okolice Pregrade, jadranske obale te krajevima austrijskih Alpi i Slovenije.

– Pročitao sam da nitko ne umire tako dugo dok žive oni koji ga vole i koji ga se sjećaju, a svi mi na Matiju imamo lijepa sjećanja i dugo ćemo ga pamtiti. Osobno sam ga dugo poznavao, surađivali smo kad je još radio u dopisništvu Večernjeg lista. Kad sam čuo vijest o njegovoj preranoj smrti bio sam u šoku, ostao u nevjerici – rekao je prigodom otvorenja izložbe krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.

– Kad su mi se Matijini prijatelji obratili sa željom da se organizira ova izložba, odmah sam to prihvatio i drago mi je da se to uspjelo realizirati, da je izložba postavljena upravo ovdje u Galeriji grada Krapine. Matija i njegovi prijatelji iz Foto kluba napravili su neke od najljepših fotografija događanja u gradu i na tome im zahvaljujem – dodao je Gregurović.