Nakon prošlogodišnjeg, nikad bogatijeg i raznovrsnijeg Tjedna kajkavske kulture, ovogodišnji je skromniji jer tako zahtjeva epidemiloška situacija

Ipak, unatoč epidemiji, Tjedan nije otkazan. Kaj zvoni na svakom uglu. Kaj se piše, čita, slika, popeva. Kaj se jednostavno živi dvostruko.

Dojdite u Krapinu

Punih 55 godina ova manifestacija okuplja i promiče kajkavce i kajkavštinu. Dojdite i vi u Krapinu. Skromniji smo s ponudom zabave, ali i dalje bogati u ponudi kajkavske kulture. Poštujte epidemiloške mjere jer tako poštujete i naš kaj, našu manifestaciju koja unatoč i usprkos korona virusu ipak traje.

U srijedu 9. rujna u 18 sati u staroj zgradi Muzeja krapinskih neandertalaca otvorenje je izložbe Vode Hrvatskog zagorja. U dvorištu Galerije grada Krapine u 19 sati počinje Recital kajkavske poezije Krapina 2020.

Festival s Porinom v ruki

Ni tradicionalni 35. dječji festival Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu – Mali kaj 2020. nije izostao iz ovogodišnjeg programa. Na rasporedu je u četvrtak, 10. rujna u 19 sati u Festivalskoj dvorani.

I oni najmlađi pridružili su se druženju na otvorenom (Foto: Grad Krapina)

U petak u 20 sati u Festivalskoj dvorani bit će tradicionalni retrospektivni koncert Popevke zanavek. U subotu je Večer novih popevki, 55. Festival kajkavskih popevki, Krapina 2020. Ove godine još svečaniji jer ga dočekujemo s Porinom. Za album ‘Festival kajkavskih popevki – Krapina 2019’ za najbolji album pop-folklorne glazbe. S tim priznanjem struke lijepo je ući u ovogodišnje, 55. izdanje festivala koji živi od 1966. godine.

Direktan prijenos 55. izdanja Festivala bit će na HTV-u. Fotografije s ovogodišnjih događanja, od otvorenja Tjedna do Recitala dječjeg kajkavskog stvaralaštva pogledajte u galeriji fotografija. Ak već nemrete dojti, pratite događanja na Facebook stranicama Grada Krapine i Tjedna kajkavske kulture.