Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo u nedjelju 25. listopada od 18 sati organizira koncert ‘KAJ za sve generacije’

Koncert s 15 novih kajkavskih pjesama pripremljen je u okviru projekta Ključ kulture za sve generacije koji provodi Pučko otvoreno učilište Krapina.

Ključ kulture je online

Na koncertu, nažalost, zbog epidemije neće biti publike. No ‘novo normalno’ pruža nam slušanje glazbe na drugačiji način, prijenosom uživo na na web stranici projekta Ključ kulture za sve generacije te na Facebook profilu i Youtube kanalu Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

– Iako će se koncert održati bez publike u Festivalskoj dvorani vjerujem da će, zahvaljujući prijenosu uživo, ljubitelji glazbe i kajkavske reči uživati u novokomponiranim skladbama pred ekranima svojih računala, tableta, mobitela i ‘na daljinu’ bodriti glazbenike kaže Grozdana Pavlović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina.

Projekt ‘Ključ kulture za sve generacije’ provodi se od 29. listopada  2018., a završava 28. listopada 2020. Vrijedan je 791.200,80 kuna, a obuhvaća različite aktivnosti vezane za sudioničko upravljanje kojima se želi doprinijeti razvoju dobrog upravljanja u kulturi grada Krapine.

EU sufinancira 85 posto projektnih troškova u sklopu Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15 posto financira Ministarstvo kulture. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Krapina dok su  projektni partneri Grad Krapina, KUD Ilirci, Udruga distrofičara Krapina, Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i Gradski puhački orkestar Krapina.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost POU Krapina.