Humor je ozbiljan posao, kaže naš najproduktivniji karikaturist Nik Titanik. I s ozbiljnim poslom putuje Hrvatskom.

Kronika hrvatske gluposti retrospektivna je izložba Nikovih karikatura s kojom je počeo 2019. Tada je na prvoj izložbi na otvorenje u Muzeju Mimara u Zagrebu privukao više od 500 štovatelja. Svi su tada htjeli Nika, mnogi muzeji i galerije. I tako je počela putujuća izložba.

Hrvatska glupost na putovanju

U 2020. izložba je predstavljena u Galeriji Pet kula u Motovunu i Domu kulture Nova Gradiška, dok je u 2021. doputovala u Muzej Croata insulanus Grada Preloga, u Galeriju Muzeja Moslavine u Kutini te u Svetu Nedelju, grad u kojem Nik Titanik živi i radi posljednjih 15 godina.

Izložba je nastavila svoje putovanje i u 2022. u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu, a povodom Međunarodnog dana muzeja predstavljena je u Zavičajnom muzeju Slatina.

Svoje putovanje Kronika hrvatske gluposti nastavlja i u 2023. tijekom koje će posjetiti Pakrac, Crikvenicu i Daruvar. Prvo ovogodišnje otvorenje retrospektivne izložbe karikatura povodom 29 godina karijere je u petak, 10. ožujka u 18 sati u Muzeju grada Pakraca. Kustosica izložbe je diplomirana povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.