Croatia 50/50 projektna je izložba Marjana Radovića, fotografa i snimatelja, zaljubljenika u ljepote hrvatskog podmorja.

U suradnji s Klubom podvodnih aktivnosti Zaron iz Krapinskih Toplica Radović je u Vodenom parku Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama postavio izložbu fotografija koje na osebujan način prikazuju  ljepotu hrvatskog podmorja, a kroz jednu fotografiju dva svijeta.

Društvena odgovornost i očuvanje mora

‘Ciklus podvodnih fotografija posvećen je kretanju ljudskog tijela u vodi, ribama, koraljima, podvodnim spiljama i potopljenim brodovima, a kada kažemo u vodi ne mislimo samo na mora i jezera jer inspiraciju pronalazi i u bazenima. Rad na Projektu ‘Pogled u plavo’ Radović je započeo 2010. tako da je u bazene na jedan metar dubine postavio svoje fotografije, a posjetitelji su morali zaroniti kako bi razgledali izložbu. S obzirom na to da se koncept projekta proširio na promociju Hrvatske, Radovićeva fotografije na projektu prikazuju podmorje Jadrana, potopljene brodove, hrvatske ronioce, nacionalne parkove’, stoji u najavi izložbe koja se otvara u utorak, 21. prosinca u 15 sati.

Photo: Marjan Radović

Autor projekta Croatia 50/50 i fotografija Marjan Radović već 15 godina fotografira ljepote hrvatskog podmorja i podvodnom kamerom bilježi ljepote Hrvatske, većini ljudi iz nedostupne perspektive, kroz sva godišnja doba, zabilježivši fenomenalne prizore kojih često nismo niti svjesni. Rezultat ovog zahtjevnog projekta je Croatia 50/50, koji kroz jednu fotografiju prikazuje dva svijeta. Onaj ispod i iznad mora.

Photo: Marjan Radović

‘Fotografirati Hrvatsku iz posve druge perspektive, dokumentirati je drugačije i sa stilom, usmjeriti pažnju na vrijednosti i ljepote koje pruža Hrvatska, ali i široj javnosti skrenuti pozornost na ljepote podmorja i Jadrana te pozvati sve na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanje mora, cilj je novog Radovićevog projekta. Promocija ronjenja, rekreacije i zdravog načina života konceptom podvodne izložbe’.