Puhački orkestar Mrzlo polje u čast Mihanoviću

Još jedan u nizu uradaka koji su nastali u karantenskim uvjetima napravio je Puhački orkestar Mrzlo polje iz Velikog Trgovišća. Video prilogom odali su počast Antunu Mihanoviću, autoru teksta hrvatske državne himne Lijepa naša.

Projekt su napravili u čast rođenja slavnoga pisca. U videu možete poslušati Mihanovićevu biografiju nakon koje slijede četiri pjesme u izvedbi recitatora Zlatka Ilijaša uz klavirsku pratnju Jurice Vugreka.

– On je svojom blagom reharmonizacijom himne stvorio romantičnu podlogu recitaciji što posebno dolazi do izražaja u pjesmi Horvatska domovina koja je postala hrvatska državna himna, a uglazbio ju je Josip Runjanin – opisao nam je Jurica Rukljić, producent projekta i obrade zvuka i voditelj orkestra.

Himnu izvodi Puhački orkestar Mrzlo Polje s tri solistice, solo pjevačice Josipe Lončar i Lucije Jelušić te vokalistice Kristine Iveković.

– Zbog karantenskih uvjeta i mjera opreza i ovaj je uradak snimljen od kuće, a za video su, osim snimki izvođača, korištene fotografije pitoresknog zagorskog kraja, okolice Tuheljskih Toplica, te likovni radovi akademskog slikara Stjepana Đukića Pište i članova Likovne udruge Oton Iveković – dodao je Rukljić.

Autor videa je Ivan Štrok.