Film o majčinstvu, ljubavi, o Hrvatskom zagorju i jednoj pokvarenoj frizerskoj haubi.

Dramedija u režiji Gorana Dukića iz produkcijske kuće Švenk svjetsku će premijeru doživjeti na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, 17. srpnja u 21.30.

Svadba, proščenje, Majka Božja…

Malo tužna, malo više smiješna priča. Sveznajući narator Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba u romantičnoj komediji s puno pjevanja u pitomom Hrvatskom zagorju u ratnim devedesetima.

Od oružja prisutni su tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko – gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, proščenje, prpošni napjevi, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni.

– Na snimanju nije stradao nitko, ali zato je novorođenih pajceka ukupno 16. Ovaj se dugometražni igrani film polako, ali sigurno stvarao. Kako to i inače biva. Nama je, od samostalnosti, prvi. I zato nam je posebno drag i važan – ističu u produkcijskoj kući Švenk.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić i Pjer Meničanin te svinja Beba. Sporedne ženske uloge igraju Tesa Litvan, Areta Ćurković, Dora Polić i Sunčana Zelenika, a muške Ljubo Zečević, Ljubomir Kerekeš, Robert Ugrina, Atanas Atanosovski i Ljupčo Todorovski Upa. Glazbu potpisuju Cinkuši i Marko First, scenarij Sandra Antolić.