Izložba, radionice za djecu i lutkarska predstava. Ovaj vikend u Dvoru Veliki Tabor obilježava se Svjetski dan lutkarstva

Diljem svijeta 21. ožujka obilježava se Svjetski dan lutkarstva. Nije slučajno da je prvi dan proljeća svjetski, pa i hrvatski dan lutkarske umjetnosti. Lutke svojom pojavom donose radost i neku novu energiju, donose osmijeh na lice baš poput proljeća.

U Dvoru Veliki Tabor u petak, 19. ožujka otvaraju atraktivnu izložbu ‘Zbirka, a ne zbrka’ koja prikazuje lutke iz zbirke Tihomila Stahuljaka. U subotu i nedjelju organiziraju radionice za djecu., U nedjelju je još, u 13 sati, na rasporedu i lutkarska predstava Legenda o Veroniki Desinićkoj kazališta Ioculatori.

Ako niste u mogućnosti doći u Desinić, možete se u ovu proslavu uključiti iz vlastita doma. I to tako da pronađete neku svoju fotografiju iz djetinjstva na kojoj se uz vas nalazi i vaša omiljena ili bilo kakva druga igračka.

Do kraja ožujka fotografije možete ‘prikopčati’ na Facebook stranicu Veliki Tabor uz informaciju kada, koje godine, i gdje je fotografija snimljena. Sve će se fotografije s igračkama naći u posebnom albumu na internetskoj stranici veliki-tabor.hr.

– Do kraja mjeseca otvaramo izazov za naše pratitelje društvenih mreža i posjetitelje da nam šalju svoje fotografije na kojima su oni ili njihova djeca s nekom igračkom – poručuju iz Tabora.

Raspored obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva

Petak, 19. ožujka

  • 18:00 sati – otvorenje izložbe lutaka iz ostavštine Tihomila Stahuljaka ‘Zbirka, a ne zbrka

Subota, 20. ožujka

  • Od 11.30 do 12.30 sati – radionica izrade ‘poskakujućih’ vitezova
    Od 14 do 15 sati – radionica izrade lutaka za kazalište sjena

Nedjelja, 20. ožujka

  • Od 11.30 do 12.30 sati – radionica izrade ‘poskakujućih’ vitezova
    U 13.00 sati – lutkarska kazališna predstava družine IOCULATORI – Legenda o Veroniki Desinićkoj
    Od 14 do 15 sati – radionica izrade lutaka za kazalište sjena