Do do 21. siječnja u Galeriji grada Krapine možete razgledati izložbu 215 impozantnih fotografija prirode.

Riječ je o izložbi 17. bjelovarskog salona fotografije Šuma okom šumara koja se u Krapini već tradicionalno održava u mjesecu siječnju te njome započinje i nova izložbena sezona Galerije, koja ove godine obilježava 30. godišnjicu djelovanja.

Pođi u šumu, zagrli stablo

Na 17. bjelovarski salon, koji je održan u Bjelovaru u lipnju 2022. u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Bjelovar, prijavilo se 26 autora, tri iz Mađarske, jedan iz Slovenije i 22 domaća autora s 271 fotografijom, sa 194 pojedinačnih i 16 serija sa 77 fotografija.

Ocjenjivački sud pregledao je pristigle fotografije, predložio za nagrađivanje i odabrao za izlaganje 215 fotografije i to 15 serija sa 63 fotografije i 152 pojedinačne fotografije od 26 autora.

Na izložbi su postavljene i fotografije Krapinčanke Marije Hlebec koja je u okviru 17. bjelovarskog salona fotografije kao nagrađivana autorica, osvojila je Grand prix 16. salona, imala samostalnu izložbu. Uz fotografiju, Marija je zaljubljenik i u poeziju pa je na otvorenju izložbe u Krapini pročitala dvije pjesme iz svoje zbirke Pođi u šumu, zagrli stablo.

Prisutne su na otvorenju izložbe pozdravile ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina Grozdana Pavlović te članica Upravnog odbora HŠD Ogranak Zagreb Jolanda Vincelj. O izložbi je govorila kustosica Galerije Vesna Kunštek, a otvorio ju je predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović.

Izložba ostaje otvorena do 21. siječnja, a može se razgledati radnim danom od utorka do subote od 10 do 13 sati.