Mihael Paar, Đana Kahriman, Saki Kodama, Marko Otmačić i Vid Veljak u nedjelju 15. studenoga sviraju u Gradskoj galeriji Zabok

Na koncertu ‘Večer komorne glazbe’ izvest će djela Johana Halvorsena, Antonina Dvoraka, Jurja Karla Wisnera von Morgensterna, Petera Wintera i Ludwiga van Beethovena. Koncert počinje u 19 sati.

Sviraju diljem svijeta

Klarinetist Mihael Paar diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirao na salzburškom Mozarteumu. Pozornost na sebe skrenuo je već kao 15-godišnjak kada je s velikim uspjehom debitirao uz orkestar Windstrings izvevši Weberov Concertino Op. 26.

Klarinetist Mihael Paar

Od tada bilježi nastupe u važnim hrvatskim i inozemnim koncertnim dvoranama, na međunarodnim festivalima kao i solističke suradnje s orkestrima i ansamblima.

Đana Kahriman rođena je u Dubrovniku. Sa sedam godina započinje učenje violine u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, u klasi prof. Ivančice Kalanj. Diplomirala je 2011. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Leonida Sorokowa. Dobitnica je prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Saki Kodama samostalno nastupa na koncerima i recitalima u Hrvatskoj i Japanu

Saki Kodama rođena je u Toyoti. S 11 godina postaje članica ansambla Toyota Junior Orchestra. Srednjoškolsku naobrazbu stekla je u glazbenoj školi Kikuzato. Tijekom studija u Tokiju bila je član raznih komornih sastava i simfonijskih orkestara. Studij završava 2008. u klasi profesora Davida Nolana, a dodijeljena joj je i nagrada Douseikai kao jednoj od najboljih studenata generacije. Iste godine upisuje magistarski studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Leonida Sorokowa.

Violist Marko Otmačić glazbeno školovanje započeo je u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru. Diplomirao je 2009. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču, u klasi prof. Wolfaganga Klosa. Od 2009. je član Zagrebačkih solista, a 2013. postaje članom Zagrebačke filharmonije.

Marko Otmačić osvojio je već brojne nagrade na natjecanjima komorne glazbe

Vid Veljak počinje učiti violončelo već od treće godine života u Rijeci. Zapazivši njegov talent u vrlo ranoj dobi, prof. Valter Dešpalj poziva ga u svoju klasu na Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje kao četrnaestogodišnjak uspješno polaže prijemni ispit. Studij violončela diplomirao je 2017. Usporedno sa studijem usavršavao se na Međunarodnoj muzičkoj akademiji Kneževine Liechtenstein. Od 2016. godine usavršava se u klasi prof. R. Gariouda u Parizu. Trenutno radi na snimanju svog drugog albuma na kojem će se naći skladbe hrvatskih skladatelja za violončelo solo.