Tko voli zagorske običaje i tradiciju ovaj će vikend provesti na jezerima u Bedekovčini.

Sve počinje u petak, 30. srpnja 53. Sajmom i izložbom zagorskih vina, nastavlja se u subotu 12. Štruklijadom uz izbor najboljih zagorskih štrukli i kulinarskim showom i završava nedjelju, 1. kolovoza 53. Festivalom ‘Igrajte nam mužikaši‘.

Dojdite, ne bu vam žal!

–  Ako razmišljate kako najbolje iskoristi vrijeme u petak, subotu i nedjelju, onda je odgovor – svakako na Bajerima – pozvao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Ove godine objedinjene su tri velike manifestacije koje uvijek privuku puno posjetitelja željnih dobre zabave i druženja.

– Bajeri su sjajna lokacija, na ovako velikom prostoru na otvorenome možemo zadovoljiti i sve epidemiološke propise. Svakom ljubitelju vina ovo je jedinstvena prilika da proba vrhunska vina iz zagorskih podruma, koja su nagrađivana diljem svijeta. Prilika je ovo i za probati najbolje štrukle te uživati u domaćoj zagorskoj glazbi, koja itekako ima svoju publiku i vrijednost – naglasio je Kolar.

Ovo je recept za zagorske šrukle Julijane Sereg i Marije Bračević iz Svedruže kraj Petrovskog (Photo: Matija Topolovec/PIXSELL)

Ove godine na Bedekovčanskim jezerima neće biti šatora. Svi će se izlagači sa svojom ponudom predstaviti u zasebnim kućicama, a ulazak na Festival ‘Igrajte nam mužikaši’ bit će moguć isključivo uz predočenje COVID propusnice. Za one koji je nemaju na ulazu će biti organizirano brzo testiranje.

(Photo: Matija Topolovec/PIXSELL)

Kroz sva tri dana na popularnim Bajerima u Bedekovčini bit će organiziran i popratni zabavni program, dječje sportske igre, predstave i likovne radionice za djecu, dizanje balona, a sa svojim će se programima predstaviti i bedekovčanske udruge te domaći OPG-ovi.

Dojdite, ne bu vam žal! Sve tri manifestacije u sva tri dana počinju u 17 sati.

Do vikenda pogledajte kak je bilo i kaj se igralo i popevalo na Igrajte nam mužikaši 2020.