U Lojzekovoj hiži već diši. Zagorska juha, pečena raca, purica, odresci s gljivama u bučinom ulju i košticama, domaće kobase…

Ima i sira, domaće salate, ukiseljenih gljiva, Lojzekov ‘zagrebački’ punjen kravljim sirom i domaćom dimljenom šunkom… Sve je domaće. Zdravo, fino, pripremljeno ‘po domači’. Onak kak su kuhale naše bake.

Za gurmane

Od ponedjeljka 11. svibnja Lojzekova hiža opet dela. Uz pridržavanje svih zadanih epidemiloških mjera, pri Lojzeku morete uživati u zagorskim delicijama. Ovo seosko gospodarstvo mamac je za istinske gurmane, za one koji su odani domaćoj, tradicionalnoj zagorskoj hrani spravljenoj po starinskim receptima.

Pileći file u umaku od bučinog ulja s bučinim košticama i domaćim zelenim rezancima

Tko nije bio, mora doći. Lojzekova hiža je u selu Gusakovec u Gornjoj Stubici. Od Zagreba je to 30-ak kilometara, no pri Lojzeku vole jesti svi, Dalmatinci, Slavonci, Međimurci, Baranjci, Istrijani… Nakon ‘korona pauze’, sve je po starom.

Sve je domaće

Veseli domaćini, povrće iz vrta, meso iz domaćeg uzgoja, domaća tjestenina, kolači, rakija, vino… Kod Lojzeka se ne može dogoditi da pojedete išta iz uvoza ili nekontroliranoga uzgoja. Meso, povrće, jaja, voće, mliječni proizvodi…

Nezaobilazni zagorski tradicionalni kolači čekaju vas u Lojzekovoj hiži

Sve je iz njihova dvorišta ili s drugih seoskih gospodarstava. Upravo domaći, tradicionalni uzgoj hrani daje karakterističan okus, miris i boju. Već pri samom ulasku u Hižu to ćete osjetiti. Kao i miris pravih, domaćih zagorskih štrukli, gibanica, savijača… I rakija je domaća, a naravno i vino. Uz zagorske specijalitete najbolje pašu pravi, Lojzekovi gemišti.

Slobodno najavite dolazak i rezervirate svoje mjesto. Idealno za djecu, obitelji, s puno prostora za posluživanje hrane na otvorenom. Čekaju vas u Gusakovcu 116, a rezervirati stol možete na 049/469-325.