Najljepše doba u godini tek što nije počelo, a Krapinčankama, Krapinčanima i njihovim gostima uljepšat će ih manifestacija Prosinac u Krapini.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović poziva na adventska događanja uz riječi ‘pred nama je najljepše i za srce najtoplije doba u godini’.

Sve počinje 25. studenog

Iz Grada najavljuju da će gradske ulice ponovo zasjati čarobnim sjajem stotina lampica, širit će se miris čokolade, fritula, kuhanog vina, a radost i ljepotu došašća upotpunit će brojna, gotovo svakodnevna blagdanska događanja.

– Došašće ili advent vrijeme je koje mnogi smatraju i nazivaju najljepšim i za srce najtoplijim u godini i to s razlogom. Svima nam trebaju ljubav, toplina i razumijevanje, vrijeme s obitelji, a upravo pred kraj godine, tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, za to nam se pruža prilika. Drago mi je što ćemo ovogodišnje blagdane provesti bez mjera i ograničenja, družiti se i zabavljati kao što smo to nekada radili. Zato smo u Gradu i gradskoj Turističkoj zajednici potrudili našim sugrađanima ponuditi brojne sadržaje i time im ove dane učiniti još ljepšima – najavio je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Program počinje u petak, 25. studenog koncertom KUD-a Iliraca i gostiju u 19 sati u Maloj dvorani POU Krapina. U subotu, 26. studenog program počinje već u jutarnjim satima, božićnom radionicom, igraonicom i pričaonicom DND Krapina od 10 sati. Popodne je rezervirano za Kino Krapina gdje se u 17 sati prikazuje animirani film Lola i velika tajna, a u 21 drama Sigurno mjesto.

U 19 sati kod glazbenog paviljona u Parku Matice hrvatske upalit će se 1. adventska svijeća uz popratni glazbeni program na kojem nastupaju zbor Bolji svijet, Dječji vrtić Mali kaj, profesori Glazbene škole pri OŠ Augusta Cesarca i KUD Krapina, a nakon paljenja svijeća slijedi The Sway Bend.

H štali na slami se rodile diete

U srijedu, 30. studenog u plavoj dvorani Gradske knjižnice predviđena je HAIKU večer od 18 sati, dok će na istoj lokaciji u četvrtak, 1. prosinca od 9 do 11 sati biti održan susret roditelja, beba i djece pod nazivom Librići. Tradicionalni brzopotezni šahovski turnir održat će se u petak, 2. prosinca u 17 sati u restoranu KTC, a u 18 sati u Galeriji grada Krapine otvara se izložba božićnih jaslica H štali na slami se rodile diete.

U subotu, 3. prosinca na Trgu Ljudevita Gaja od 9 do 13 sati održava se Krapinski medeni sejem, a u OŠ Augusta Cesarca održat će se 2. božićna radionica, igraonica i pričaonica DND-a Krapina od 10 sati. Također, od 10 sati na poligonu u Mihaljekovom Jarku predviđen je program Krapini za rođendan Odreda izviđača Hrvatsko zagorje Krapina. Kino predstave održavaju se u 17 sati kada je na rasporedu animirani 3D film Čudesan svijet i u 21 sat prikazivanjem ratne drame Šesti autobus.

Kod glazbenog paviljona u Parku Matice Hrvatske u 19 sati pali se 2. adventska svijeća uz prigodan glazbeni program u kojem nastupaju Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina, zbor mladih Župe Sv. Nikole biskupa Gaudium Domini, Zbor Udruge umirovljenika Krapina Gajev spomenek KUD Krapina te Cure iz centra.

Doček Nove godine

U ponedjeljak, 5. prosinca u župnoj crkvi sv. Nikole u 18 sati počinje 28. festival Orgulje Heferer, a u utorak, 6. prosinca će se u župnoj crkvi održati sveta misa povodom blagdana sv. Nikole Biskupe. U Festivalskoj dvorani Krapina predviđen je svečani program povodom Dana grada Krapine. U plavoj dvorani Gradske knjižnice u 17 sati predstavit će se Zavičajna zbirka Antuna Kozine uz goste, a u 19 sati u Festivalskoj dvorani Krapina održat će se koncert kajkavskih popevki Višnje Korbar Rođena vu Krapini.

Posljednjeg dana 2022. na Trgu Ljudevita Gaja u Novu godinu Krapinčanke i Krapinčane uvesti će grupa Kumovi uz spektakularan vatromet.

Svete mise zornice u vremenu došašća na rasporedu su svaki dan u šest sati u Župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Krapini.