Muzej seljačkih buna u petak 29. siječnja sudjeluje u digitalnoj Noći muzeja

Dio programa bit će u virtualnom obliku na internetskoj stranici Muzeja , a dio u samom Muzeju koji će biti otvoren za posjetitelje.

Oživjeli Gubec

Na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu projicirat će se multimedijalna video-mapping projekcija Gubec teatar.

Matija Gubec bio je jedan od najkarizmatičnijih seljačkih vođa u ovom dijelu Europe i jedan od najpopularnijih likova u hrvatskoj povijesti ikada. Njegova sudbina bila je inspiracija mnogim umjetnicima. Tako je nastao i multimedijalni mapping Gubec teatar, projekt Muzeja seljačkih buna.

Prvi je to multimedijalni mapping napravljen u Hrvatskoj pomoću kojeg se kombiniranom tehnikom animacije, filmskih sadržaja i svjetlosnih efekata oživljava Spomenik Seljačkoj buni i Matiji Gupcu. Povijesna tema je na kreativan način povezana s bogatom retorikom umjetničkog djela, a posebna novost je ‘oživljavanje’ pojedinih likova na spomeniku koji se njime kreću u vrtlogu boje i pokreta.

Program Noći muzeja

18:00 – 22:00 – Posjet stalnom muzejskom postavu i izložbi Viktor Šipek

19:00 – 21:00 – Video-mapping Gubec teatar na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu

18:00 – 22:00 – Virtualna izložba slika Viktora Šipeka na web stranici Muzeja

18:00 – 22:00 – Virtualna izložba 15. trijenale zagorskog suvenira na web stranici Muzeja

18:00 – 22:00 – Nagradna igra na web stranici Muzeja

19:00 – 21:00 – Ukoliko epidemiološke mjere dozvole, vođena šetnja Spomenikom Seljačkoj buni i Matiji Gupca i perivojem dvorca

Izložbu Viktora Šipeka možete i sada pogledati virtualno ovdje.

Program se odvija u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža živih dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, a provodi u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.