Od 17. srpnja do 21. kolovoza klinci u 11 krapinskih naselja gledat će crtice pod zvijezdama, na otvorenome. 

Uz potporu Grada Krapina u ljeto 2020. godine, koje je bilo specifično uslijed Covid krize, Kino Krapina izašlo je iz uobičajenih okvira i doslovno došlo publici. Upravo na inicijativu gradonačelnika Zorana Gregurovića, Pučko otvoreno učilište, Kino Krapina, djeci i mladima u svim prigradskim, ruralnim dijelovima omogućilo je dostupnost sadržaja, gledanje filmova.

Kino pod zvijezdama lani

– Projekcije su bile besplatne, a budući da se program realizirao tijekom školskih praznika, djeci i mladima koji nisu imali priliku otići na ljetovanje, pružili smo kulturni sadržaj koji im je obogatio ljeto – kaže Grozdana Pavlović, ravnateljica POU Krapina.

Ove godine za djecu je pripremljeno 11 crtića na 11 igrališta: u Krapinskom Vidovcu, kod škole u Donjoj Šemnici, na Šapcu, na Trškom Vrhu, kod škole u Podgori, u Bobovju, u Škaričevom, kod škole u Lepajcima, u Žutnici i Tklaci II .

Za odrasle Disneyev klasik

– Projekcije se održavaju na igralištima koja su tijekom posljednjih nekoliko godina izgrađena, odnosno obnovljena na čitavom području Krapine – dodaje Pavlović.

A Kino Krapina tijekom ljetnog razdoblja ima projekcije novih premijernih naslova vikendom u Festivalskoj dvorani, pa neće nedostajati filmskog sadržaja.

– U suradnji s Kino mrežom čiji smo član, 21. srpnja počastit ćemo sugrađane na 60. rođendan Pučkog otvorenog učilišta Krapina Disneyevim klasikom iz 1991. Ljepotica i zvijer, koji će se projicirati u Festivalskoj dvorani u 20 sati – najavila je Grozdana Pavlović.

U ‘Kinu pod zvijezdama’ ljetos će klinci gledati Pčelicu Maju, Ringe ringe raja, Playmobil, Angry birds, Tabalugu, Spider-Mana: Novi svijet, Stopaliće, Lego Ninjago, Ferdinanda, Štrumpfove: Skriveno selo i Žapca Regija.