Logopedska čekaonica je besplatan, dostupan, stručan i samodostatan projekt koji pruža stručnu podršku roditeljima.

Provodi ga skupina mladih logopetkinja i studentica logopedije iz Krapinsko – zagorske županije. Namijenjen je roditeljima dok čekaju početak logopedske terapije za djecu.

Pomoć bespomoćnim roditeljima

Velik problem gotovo svake lokalne zajednice je nedostatak logopeda, udaljenost i financijska nedostupnost postojećih pružatelja usluga. Konkretne probleme i potrebe zajednice prepoznala je i skupina mladih logopetkinja i studentica logopedije iz Krapinsko – zagorske županije te je osmislila projekt Logopedska čekaonica.

– Dugačke liste čekanja, i u privatnim i zdravstvenim ustanovama, pokazuju da je poremećaja iz logopedske domene sve više. Djeca ne dobivaju potrebnu podršku, a roditelji se osjećaju bespomoćno. Želimo upoznati roditelje da postoji sustav koji je besplatan, dostupan, stručan i samodostatan i pruža stručnu podršku roditeljima dok čekaju početak logopedske terapije – poručuje projektni tim Logopedske čekaonice.

Djeca koja imaju artikulacijsko-fonološke, jezične, komunikacijske teškoće, teškoće u usvajanju predmatematičkih vještina i predvještina čitanja i pisanja mogu se uključiti u Virtualnu logopedsku čekaonicu.

Virtualni razredi

– Unutar komunikacijske obrazovne aplikacije Class Dojo stvorena su četiri virtualna razreda koja sadrže besplatne, stručno osmišljene edukativne materijale i aktivnosti za djecu i njihove roditelje. Logopedi i članovi projektnog tima uključuju djecu u određeni razred prema njihovim potrebama i tipu teškoća uočenih na logopedskoj dijagnostici – pojašnjava projektni tim.

U virtualnim razredima prezentirani su razvojni miljokazi, upute i savjeti za roditelje, svakodnevne aktivnosti koje roditelji i dijete mogu provoditi kod kuće i različiti radni materijali za ispisivanje uz upute.

Ukoliko ste zainteresirani svoje dijete uključiti u projekt, kako ne biste gubili vrijeme čekajući termin terapije, javite se emailom na adresu logocekaonica@gmail.com.