Mačanske mažoretkinje Alina i Zlatarbistričke mažoretkinje okitile su se zlatom na IV. Svjetskom prvenstvu u mažoret sportu u Zagrebu.

Aline su dvostruke svjetske prvakinje, dvostruke viceprvakinje i II. viceprvakinje, a svjetske medalje u Zagorje su donijele i Zlatarbistričke mažoretkinje.

Pet svjetskih medalja

Mačanske su mažoretkinje otplesale 14 različitih koreografija s kojima su ostvarile odlične rezultate i još jednom potvrdile visoki plasman s Europskog prvenstva. Prvo mjesto i titulu svjetskih prvakinja osvojile su u kategoriji Mini mix kadeti, a Ema Sedak Benčić i Marta Brlečić zlato su osvojile u kategoriji Duo mace juniori. Viceprvakinje su Hana Delija u kategoriji Solo acrobatic juniori te Sabina Novosel u Solo mace seniori. Broncu su, pak, Aline osvojile u kategoriji Velika formacija štap kadeti.

– Izuzetno smo ponosne na svaku djevojčicu i djevojku. Sav trud, rad i suze su se isplatile za ova tri nevjerojatna dana koja smo proživjele s njima. Cijela ova sezona dokaz je našeg višegodišnjeg rada, ali prije svega ljubavi, prijateljstva i poštovanja. Hvala vam na tome – komentirale su uspjeh trenerice Alina.

I iza Zlatarbistričkih mažoretkinja tri su dana puna sreće, plesa i vrhunskog mažoret sporta.

– S ponosnom smo u Zlatar Bistricu donijele svjetske medalje i još jednom pokazale da smo doista u samom vrhu mažoret svijeta – ponosne su njihove trenerice.

Prve ikad na svjetskom postolju

O težini uspjeha ove sezone, kažu, govori i to što su i na europskoj i na svjetskoj razini prvi puta za Hrvatsku i Savez Mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske stale na postolje i osvojile zlatnu medalju u kategoriji Duo pom pon juniorke. Tu su medalju osvojile Lana Dlesk i Anja Krivak. Zlatica Lana Dlesk ujedno je i prva hrvatska solistica koja je stala na postolje u juniorskoj Pom pon kategoriji i osvojila svjetsko srebro.

Zlatarbistričke mažoretkinje ujedno su i prvi hrvatski tim koji je stao na svjetsko postolje i osvojio brončanu medalju u izrazito teškoj kategoriji ove sezone, Mini pom pon seniorke. Ujedno su i prvi hrvatski tim koji je osvoji svjetsko srebro u kadetskoj i juniorskoj Defile pom pon kategoriji i juniorskoj kategoriji Klasična štap.

– Preponosne smo na svaku Zlaticu. Ponosne što se sav rad, trud i znoj cijele godine, kao i svaka modrica, na kraju isplatila. Rezultati govore kako smo se popele u sam vrh pom pon kategorije u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Još smo uvijek bez riječi jer teško je opisati osjećaje nakon što smo stale rame uz rame svjetskim prvacima, ali ujedno i postale jedni od njih – poručile su njihove trenerice.

Poseban ponos i veliki uspjeh ostvarili su, kako ih od milja zovu, njihovi leptirići. Osvojili su visoko četvrto mjesto i to nakon što su na Europskom prvenstvu u lipnju bile sedme.