Veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu u twirlingu i mažoretu postigle su ludbreške mažoretkinje.

Mažoret i Twirling klub Ludbreg, kao dio hrvatske reprezentacije, vraćaju se sa Svjetskog prvenstva u twirlingu i mažoretu u Liverpoolu sa zlatnom i dvije srebrne medalje.

Među najboljima u svijetu

Predstavile su se u četiri koreografije u dvije dobne skupine, a zlatnom medaljom okitile su se u kategoriji tradicionalni mažoret ples, dok su srebra osvojile u kategoriji mažoret show – twirl. Riječ je o najvećem i najprestižnijem natjecanju na svijetu u ovim disciplinama na kojem je ove godine sudjelovalo oko 2400 sportašica od 12 do 25 godina.

– Hvala svima koji su nas bodrili, dali smo sve od sebe da Ludbreg i Hrvatsku predstavimo u najljepšem svijetlu i drago nam je da smo u tome bili uspješni. Ovo vrhunsko natjecanje je kruna našeg sporta, a dokazali smo da smo u samom vrhu svjetskih timova te s veseljem očekujemo nove koreografije i sljedeće nastupe. Vjerujemo da smo nastupima pokazali koliko je ovo zanimljiv i uzbudljiv sport jer kombinira plesne i akrobatske vještine s umjetnošću i uistinu je prekrasno bilo vidjeti najbolje na svijetu, njihovu snagu, brzinu i spretnost na jednom mjestu – poručili su iz Ludbreških mažoretkinja i Twirling kluba Ludbreg.

Treneri su im Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja.