Novi album Zabočkih mališana je vani, poslušajte nove hitove

Dugoočekivani autorski album Djeca radoznala dječjeg zbora Zabočki mališani je izašao.

DND Zabok i Zabočki mališani poznati su po pisanju tekstova, skladanju i pjevanju o aktivnostima, projektima i temama kojima se bave u DND-u. Tako su nastale pjesme Zabočki mališani i Himna DND-a. Prirodni je nastavak pjesma Samo volontiraj! kao rezultat volonterskih aktivnosti koje DND Zabok provodi u zajednici, a u volonterski svijet osim mladih i odraslih uključuje i djecu kroz odgoj za volontiranje.

Pjesme s porukama

Na novom albumu autoricama i muzičarkama Lidiji Jadek i Emi Smolić priključili su se autori i muzičari Emil Töpfer i Nikola Vranić J. R. August te već stalni suradnik, glazbeni producent i aranžer Toni Eterović. Kao rezultat, osim već spomenutih, nastale su i sljedeće pjesme: Kiki fest, Lavlji jadi, Tvoj osmijeh, Vještičje igre, Lijepo Zagorje i Djeca radoznala.

Posebnost ovog albuma glazbena je pratnja Malog benda sastavljenog od dosadašnjih korepetitorica Lidije Jadek na klaviru i Doris Tkalčević na violini, kao i nekadašnjih mališana, Magdalene Škreblin na klarinetu, Vida Kotarskog na gitari i Antonia Hranića na kahonu i klaviru.

Foto: Zabočki mališani

Album je dobio ime po naslovnoj pjesmi Djeca radoznala koju je posebno za Zabočke mališane napisao nekadašnji član zbora Nikola Vranić poznatiji kao J. R. August, koji je svoj pjevački put i započeo u Zabočkim mališanima. Ilustracije i dizajn CD-a Djeca radoznala potpisuje mood.works studio.

– Nadamo se da će ove pjesme postati pravi hitovi koje će pjevati generacije i generacije Zabočkih mališana i ostale djece, a svakako nose poruke od iznimne vrijednosti za dječje odrastanje – ističe voditeljica Zabočkih mališana Jasenka Borovčak.

Foto: Zabočki mališani

Album je dostupan na streaming platformama https://album.link/djecaradoznala.

Ako želite kupiti CD Djeca radoznala javite se na broj 0989332055.