Šudigovci su opet briljirali. Ovaj put usključili su se u projekt njegovanja kulturno industrijske baštine Zaboka.

U suradnji s reGALERIJOM na budućem Trgu mladosti, kako bi prostor između Škole i Regeneracije trebao dobiti naziv ako to odobri Gradsko vijeće, prema djelima učenika izrađeni su i aplicirani segmenti tepiha. Tako su njihova djela, osim vizualnog dobila i taktilni doživljaj.

Izložba na otvorenom

Na kubusima je prikazana povijest tvrtke i 55 godina proizvodnje tepiha u Zaboku. Moderan je to stvaralački izričaj učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (ŠUDIGO) koji su inspiraciju pronašli upravo u radovima velikih umjetnika s kojima je reGALERIJA ostvarila suradnje kroz povijest.

Prema djelima učenika izrađeni su i aplicirani segmenti tepiha (Photo: ŠUDIGO)

A što i kako radi Šudigo pokazali su budućim potencijalnim učenicima na Danu otvorenih vrata. Predstavili su pregršt zanimljivih i kreativnih radionica, malih glazbenih poslastica, likovno stvaralaštvo na djelu te oku ugodne dizajnerske modne priče.

Došlo je više od stotinu učenika i roditelja. Sadašnji Šudigovci pokazali su im kreativnost u svim područjima rada i umjetnosti. Učili su, zabavljali se, prezentirali, snimali, svirali, slikali, pjevali i pokazali mnogobrojne druge vještine na kojima se radi u maloj Školici, kako je Šudigovci od milja zovu.