Na Državnom natjecanju iz informatike u Vodicama od 3. do 6. svibnja sudjelovalo je petero učenika zagorskih osnovnih škola.

Iz Osnovne škole Augusta Cesarca iz Krapine u kategoriji Digitalne kompetencije sudjelovao je Karlo Ovčarić i osvojio 7. mjesto. Mentor mu je bio Miljenko Ilić. U istoj kategoriji natjecao se Luka Cerovečki iz Osnovne škole Side Košutić iz Radoboja te podijelio 7. mjesto sa svojim kolegom. Mentorica učeniku je bila Ivanka Švaljek.

Digitalne kompetencije, kategorija u kojoj su se natjecali, neophodne su za kvalitetnu primjenu tehnologije pri obavljanju svakodnevnih obveza i predstavljaju puno više od mogućnosti korištenja najnovijeg uređaja ili softvera.

U kategoriji Osnove informatike sudjelovalo je dvoje učenika iz Srednje škole Zlatar. Blaž Stužić osvojio je 2. mjesto, a Klara Ferišak 7. mjesto. Mentorica učenicima bila je Vesna Pisačić.

U kategoriji Razvoj softvera Patrik Kos je prezentirao aplikaciju Glidair koje se koristi za praćenje rezultata natjecanja iz paraglajdinga.

Cijelu aplikaciju možete pogledati na https://glidair.app (Photo: glidair.app/Screenshot)

Patrik je izradio mobilnu, web i desktop aplikaciju koja omogućuje upis natjecanja, upis natjecatelja, prikaz rezultata te uvoz i izvoz podataka. Osvojio je 3. mjesto, a mentor mu je bio Stjepan Šalković.