Marko će svoje kulinarske vještine dodatno razvijati na Hrvatskoj kulinarskoj akademiji.
To mu je i nagrada za osvojeno 3. mjesto u finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanom u srijedu, 30. travnja, u METRO centru u Jankomiru. Pobijedio je Ivan Dujmović iz Turističko-ugostiteljske škole u Splitu. Drugo mjesto osvojio je Ante Jure Marušić iz Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku, dok je Marko Loborec iz Srednja škole Zabok, Regionalnog censtra za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu, završio na trećem mjestu.

U natjecanju je sudjelovalo 30 najboljih učenika završnih razreda kuharskih usmjerenja iz svih šest regionalnih centara za kompetentnost u ugostiteljstvu i turizmu. Tijekom velikog finala, šest finalista imalo je 120 minuta za pripremu predjela i glavnog jela koristeći zadane namirnice koje su doznali tek na početku natjecanja.
S osvojenim trećim mjestom Marko će svoje kulinarske vještine dodatno razvijati na Hrvatskoj kulinarskoj akademiji, pod okriljem Hrvatskog kuharskog saveza. Ostali finalisti imat će priliku usavršavati se u vrhunskim restoranima diljem Hrvatske.