Ministarstvo turizma i sporta objavilo je javni natječaj namijenjen udrugama za sufinanciranje projekata u turizmu.

Osigurano 2,5 milijuna kuna, a cilj natječaja je osiguravanje dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra u svrhu razvoja održivog i pristupačnog turizma.

Od 40 do 200.000 kuna

Sufinancirat će se dva programska područja. Prvo se odnosi na projekte poticanja razvoja karijere u turizmu, za koje je osigurano 1,5 milijuna kuna, a drugo na projekte razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu za koje je namijenjeno milijun kuna.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge i udruge čije je djelovanje vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom. Iznos zatraženih sredstava može biti od 40.000 do 200.000 kuna po projektu, a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta.

Prijavitelj na javni natječaj može prijaviti samo jedan projekt. Provođenje projekta u partnerstvu poželjno, ali nije obavezno. Partneri unutar natječaja mogu biti udruge čije područje djelovanja je tematski vezano za projekt, odnosno ciljeve natječaja.

Foto: Turistička zajednica KZŽ/Zoran Stanko

– Strukovne udruge u turizmu važan su nam partner u razvoju ljudskih potencijala i jačanju svijesti o važnosti razvoja održivog i pristupačnog turizma. Naša orijentiranost prema održivom turizmu ogleda se i u dodatnom financiranju razvoja vještina i usvajanja novih znanja koje će predstavljati budućnost struke. Posebna pozornost bit će usmjerena na projekte koji će imati komponentu zapošljavanja mladih osoba ili osoba s invaliditetom kako bismo konkretno doprinijeli odgovornom i uključivom razvoju turizma – izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Javni poziv otvoren je do 6. lipnja. Tko ima prednost i koji su još raspisani uvjeti pogledajte OVDJE.