Moda se uvijek vraća, a reciklirajući staru odjeću možemo dobiti hit modne komade koje ćemo rado nositi i izgledati glamurozno

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije organizirao je prvi hackathon ‘AlaVera glamur u inkubatoru’. To je Tech Boost poduzetnički program za koji je sponzor, Europski fond za jugoistočnu Europu, odabrao Poduzetnički centar Krapinsko -zagorske županije kao partner za Hrvatsku.

Redizajnom nazad u modni tok

Najbolje kreativno rješenje ‘problema’, kako od staroga napraviti novo, reciklirati, a ne baciti, pokazao je tim AlaVere iz Zagreba, koji je osvojio i 10.000 kuna, prvu nagradu.

– Svjedočili smo budućnosti mode, budućnosti kakvom je vidi mladi tim dizajnera, svjesnih koliko je promjena potrebno unijeti u to kako trenutno moda funkcionira. Kreacijama modnog brenda, koji vidi da je potrebno temelj bazirati na održivosti, brenda koji ne dopušta da odjevni predmet nakon samo jednog nošenja postane otpad. Brenda koji prikuplja, redizajnira te ponovno vraća u modni tok. AlaVera je simbol budućnosti jer nudi personalizirano i unikatno – rekao je Niko Bucalo, suosnivač AlaVere.