Radovi na izgradnji novih svlačionica teku bez zastoja. Vrijedni su 539.910,06 eura.

Cjelokupni iznos za ovaj projekt osigurao je Grad Oroslavje u proračunu. No, prijavili su se i na natječaj Ministarstva turizma i sporta koje im je za izgradnju svlačionica za NK Oroslavje odobrilo 169.221,40 eura. Toliko manje će Grad morati platiti iz gradskog proračuna.

– Zahvaljujem Ministarstvu turizma i sporta i ministrici što su prepoznali ovaj projekt i podržali ga. Radovi dobro napreduju, građevinski dio je gotov, slijedi postavljanje stolarije i instalacija – komentirao je gradonačelnik Viktor Šimunić.

Svlačionice se grade od temelja i one će napokon udovoljavati sve HNS-ove uvjete za nastup u 3. ligi

Najavio i prijavu na novi natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za dodatnu dogradnju područnog vrtića u Mokricama.

– Kada je prije mjesec dana otvoren natječaj za dodatne kapacitete u vrtiću, s obzirom da su nam lani već odobrena sredstva za područni vrtić u Mokricama u iznosu nešto manje od sedam milijuna kuna, pitao sam je li moguće taj još neizgrađeni vrtić nadograditi. Dobio sam potvrdan odgovor, pa je Grad krenuo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i papirologije. Imamo spremnu prijavu za dodatne četiri skupine, što bi bilo novih oko 450.000 eura – rekao je Šimunić.

Ako prođe na natječaju, Grad će graditi veliki vrtić za devet skupina s kuhinjom i svim popratnim sadržajima.