Krapinske Toplice poznata su destinacija zdravlja gdje tamošnja termalna mineralna voda ima dokazana ljekovita svojstva

Zahvaljujući ljekovitim svojstvima vode iz topličkih izvora, nastao je AquaKTH2O, prva hrvatska termalna mineralna voda za obnovu kože. Riječ je o proizvodu koji hidratizira i umiruje kožu lica i tijela, a brendirala ju je tvrtka Zlatni trokut.

Iskustvo iz prve ruke

– Ideja za brendiranje termalne vode nastala je kada se obiteljska prijateljica preselila u Krapinske Toplice i na svojoj koži doživjela blagotvorno djelovanje termalne vode. Voda koja zateže i hidratizira kožu, zvučalo je predobro da bi bilo istinito, ali budući da se radi o osobi kojoj vjerujemo moja se obitelj uključila u istraživanje tog fenomena iz Krapinskih Toplica – pojasnio je Vanja Šneller iz Zlatnog trokuta.

Od istraživanja do gotovog proizvoda prošlo je nepunih godinu dana. Baza je čista termalna voda, bez mirisa i okusa i ne sadrži sumpor kao, primjerice, ona francuska. AquaKTH2O sadrži odličan omjer minerala, uključujući cink i bakar koji zatežu i obnavljaju kožu, a za potpuni efekt pomlađivanja kože u proizvod su dodani hijaluronska kiselina i kolagen.

Baza za AquaKTH2O je čista termalna voda, bez mirisa i okusa i ne sadrži sumpor poput francuskih termalnih voda

– Poznato je da su već Rimljani bili svjesni ljekovitosti ove vode i nazivali je ‘aquae vivae’, voda života. Po tome je naš proizvod dobio prvi dio imena aqua, dok je KT skraćenica za Krapinske Toplice, a H2O kemijska formula vode – dodao je Šneller.

Velika promocija za Toplice i Zagorje

Privatnom inicijativom koja doprinosi imidžu Krapinskih Toplica kao destinacije zdravlja posebno je zadovoljan načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić. Istaknuo je da je projekt naišao na odobravanje i podršku Općine i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

U proizvod je umetnuta i skraćenica KT za Krapinske Toplice što je dobra turistička i zdravstvena priča za Zagorje

– Ovaj balneološki proizvod potvrđuje da je i u Hrvatskoj moguće kreirati kvalitetne proizvode za njegu lica i tijela bazirane na našoj, dokazano ljekovitoj termomineralnoj vodi. Kapacitet, temperatura i izbalansirani kemijski sastav vode koja izvire u Krapinskim Toplicama omogućuju nam da tu vodu, osim za terapijske i rekreacijske svrhe, koristimo i kao energent u zgradarstvu te kao bazu za wellness i kozmetičke proizvode. AquaKTH2O proizvod je koji će izvrsno će promovirati Krapinske Toplice i Hrvatsko zagorje – naglasio je Svažić.